Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Πυροκροτητές και κροτίδες στη “γιάφκα” του Βόλου

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Εκατοντάδες κροτίδες βρήκαν οι αστυνομικοί στη “γιάφκα” των “Πυρήνων” στο Βόλο αλλά και στο σπίτι της Καλλιθέας

Στη Νέα Ιωνία του Βόλου βρέθηκαν επίσης και οκτώ κοινοί πυροκροτητές. Αυτά τα υλικά μπορεί να συνδεθούν με τα πακέτα-βόμβες που στάλθηκαν σε πρεσβείες εντός και εκτός Ελλάδας, αλλά και στην Αγκελα Μέρκελ και τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι.
Οι τρομοκράτες των “Πυρήνων” σύμφωνα με τους αστυνομικούς χρησιμοποιούν τη μαύρη πυρίτιδα από τα βεγγαλικά για την κατασκευή αυτών των βομβών μικρής ισχύος που έχουν στόχο να προκαλέσουν “απλό” τραυματισμό. Ανάλογης κατασκευής ήταν και το τελευταίο πακέτο-βόμβα προς τον υπουργό Χ.Καστανίδη.
Ωστόσο τα “δυνατά” εκρηκτικά … λείπουν. Δεν έχουν εντοπιστεί και έτσι οι αστυνομικοί προσπαθούν να εντοπίσουν όσα στοιχεία μπορούν μέσα από τα στοιχεία που τους παρέχουν οι κάμερες οι υπολογιστές και οι φοριτοί δίσκοι για ηλεκτρονικούς υπολογιστές που βρέθηκαν μετά τις τελευταίες εφόδους σε Αθήνα και Βόλο.
Ανάμεσα στα ευρήματα του Βόλου είναι και 10.000 ευρώ και το ερώτημα είναι από που προέρχονται αυτά τα χρήματα και εάν θα επιβεβαιωθούν οι θεωρίες περί ληστειών για το “τρομοκρατικό ταμείο”.
Αργότερα πάντως αναμένονται τα στοιχεία από τις πλαστές ταυτότητες που χρησιμοποιούσαν οι τρομοκράτες.

Διαβάστε επίσης:
Πέντε προφυλακίστηκαν και ένας αφέθηκε ελεύθερος για την υπόθεση της τρομοκρατίας
Στη γιάφκα του Βόλου βρέθηκε η προκήρυξη για την επίθεση κατά Καστανίδη – Βρέθηκε και δεύτερο όχημα με το οποίο θα έκαναν ληστεία

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε