Παρασκευή, 29 Μαρ.
18oC Αθήνα

Πυροβολισμοί με καλάσνικοφ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ – Στην Χαριλάου Τρικούπη η Αντιτρομοκρατική – Ομοιότητες με παλαιότερη επίθεση της 17Ν – ΦΩΤΟ NEWSIT

ΦΩΤΟ NEWSIT
ΦΩΤΟ NEWSIT

Έρευνες για 2 άτομα τα οποία επέβαιναν σε μηχανή μεγάλου κυβισμού – Είχαν και ομάδα υποστήριξης
– “Καθαρό” το καλάσνικοφ σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική – Δεν είχε ξαναχρησιμοποιηθεί
– Συναγερμός στην Αντιτρομοκρατική γιατί από το ίδιο σημείο είχε εξαπολύσει ρουκέτα η 17Ν το ’99 στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ
– Με ίδιου τύπου υποπολυβόλο είχε γίνει και η επίθεση στο σπίτι του Γερμανού Πρέσβη
– Κλειστές η Ναυαρίνου και η Μαυρομιχάλη
– Οι υπάλληλοι του ΠΑΣΟΚ διαπίστωσαν τρύπα από σφαίρα
– Βρέθηκε κάλυκας από καλάσνικοφ και δύο βολίδες

Στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ επί της Χαριλάου Τρικούπη βρίσκεται η Αντιτρομοκρατική.



Όπως ανακοίνωσε η Αντιτρομοκρατική, το καλάσνικοφ δεν είχε χρησιμοποιηθεί ξανά σε παλαιότερη επίθεση, ήταν δηλαδή “καθαρό”, όπως συνηθίζεται να λέγεται σ’ αυτές τις περιπτώσεις.

Ακόμη, υπάρχουν μαρτυρίες δύο κατοίκων οι οποίοι δήλωσαν πως άκουσαν τους πυροβολισμούς, γεγονός που δημιουργεί προβληματισμό στις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ., καθώς η διμοιρία των ΜΑΤ που βρισκόταν στη Χαριλάου Τρικούπη δεν άκουσε το παραμικρό.

Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες για δύο άτομα που επέβαιναν σε μηχανή μεγάλου κυβισμού, τα οποία πυροβόλησαν με αυτόματο όπλο, τύπου καλάσνικοφ, πληροφορία που θα επιβεβαιωθεί απόλυτα μετά τη βαλιστική έρευνα. Ακόμη, εκτιμάται πως υπήρχε ομάδα υπστήριξης η οποία παρακολουθούσε, προκειμένου να μην υπάρξει εμπλοκή με αστυνομικούς.

Η αστυνομία εχει αποκλείσει της οδούς Ναυαρίνου απο την Ιπποκράτους μέχρι την Κάνιγγος και τη Μαυρομιχάλη από την Ιπποκράτους μέχρι την Καλλιδρομίου.


Τι δείχνουν τα μέχρι τώρα ευρήματα

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit το χτύπημα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ έγινε χθες βράδυ από την πλευρά της Μαυρομιχάλη. Ιδιαίτερη σημασία για τις έρευνες της Αντιτρομοκρατικής έχει το γεγονός πως από το ίδιο σημείο, είχε εξαπολύσει ρουκέτα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και η τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη, τον Μάρτιο του 1999.

Στο σημείο έχει βρεθεί ένας κάλυκας όχι από πιστόλι αλλά από αυτόματο όπλο, πιθανότατα καλάσνικοφ και 2 βολίδες. Η πρώτη βολίδα έσπασε τη τζαμαρία του δευτέρου ορόφου, διαπέρασε τη μεσοτοιχία και σφηνώθηκε στον τοίχο του γραφείου που χρησιμοποιεί ο Χρήστος Πρωτοπάπας.

Η δεύτερη βολίδα σφηνώθηκε στην πάνω δεξιά πλευρά ψευδοροφής στον τρίτο όροφο. Σημειώνεται πως τέτοιου τύπου υποπολυβόλο είχε επιτεθεί η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών στην οικία του Γερμανού Πρέσβη, στο Χαλάνδρι, στα τέλη του 2013. Το σημερινό περιστατικό έχει, επίσης, ομοιότητες με την επίθεση που είχε γίνει στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Συγγρού.

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

Επίθεση με πυροβόλο όπλο δέχθηκαν τις μεταμεσονύχτιες ώρες από την πίσω πλευρά ο δεύτερος και τρίτος όροφος των κεντρικών γραφείων του ΠΑΣΟΚ (Χαρ. Τρικούπη 50). Το σοβαρό αυτό περιστατικό διερευνάται από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές και την αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Το ΠΑΣΟΚ δεν φοβάται και δεν τρομοκρατείται. Απαντά με την συσπείρωση και την αποφασιστικότητα των δημοκρατικών πολιτών καταδικάζοντας κατηγορηματικά κάθε εγκληματική τρομοκρατική ενέργεια.

Το ίδιο ζητούμε από όλες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις. Όχι μόνο δεν θα επιτρέψουμε να υπονομευτεί, αλλά θα διαφυλάξουμε με κάθε τρόπο την δημοκρατική ομαλότητα στον τόπο μας.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ – ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Διαβάστε επίσης:

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε