Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Πυροβολισμοί μεταξύ αστυνομικών και δουλεμπόρων στον Έβρο

Πυροβολισμοί μεταξύ αστυνομικών και δουλεμπόρων στον Έβρο

Ένα ακόμη θερμό επεισόδιο, με πυροβολισμούς σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, στον ποταμό Έβρο, μεταξύ Τούρκων δουλεμπόρων και Ελλήνων συνοριοφυλάκων.

Ένας από τους διακινητές νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, αφού τον βρήκε σφαίρα στον μηρό του δεξιού του ποδιού.

Για να στηθεί η επιχείρηση σύλληψης των δύο Τούρκων, που θεωρούνται ως το μεγαλύτερο κύκλωμα που δρα στην περιοχή Τυχερού – Γεμιστής και που μεταφέρει λαθρομετανάστες στην χώρα χρειάστηκαν άπειρες ενέδρες, συλλογή και αξιοποίηση πληροφοριών και ένας σχεδιασμός που ξεκίνησε το απόγευμα της Παρασκευής και έληξε τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Οι αστυνομικοί γνώριζαν πως απέναντί τους είχαν δύο σκληρούς και οπλισμένους βαρκάρηδες ενώ στην Τουρκική πλευρά μία ομάδα πολλών ατόμων, κάθε βράδυ μετέφερε δεκάδες λαθρομετανάστες στην Ελλάδα μέσω του ποταμού.

Η επιχείρηση για την σύλληψη τους ξεκίνησε από χθες το απόγευμα, όταν οι Έλληνες συνοριοφύλακες περικύκλωσαν το σημείο, όπου η ίδια βάρκα με τους Τούρκους μετέφερε 40 περίπου λαθρομετανάστες σε τρία δρομολόγια.

Ειδικότερα, όπως γράφει το faros24.gr περίπου στη 1.30 μετά τα μεσάνυχτα από τον Εργίνη – που είναι παραπόταμος του Έβρου ακούστηκε ο θόρυβος από την εξωλέμβια. Οι Έλληνες αστυνομικοί πήραν θέσεις και ετοιμάστηκαν.

Η βάρκα έφθασε στην Ελληνική πλευρά και οι 15 λαθρομετανάστες κατέβηκαν σε ελάχιστα δευτερόλεπτα και οι Τούρκοι έφυγαν με το φουσκωτό των 5μ. που διαθέτουν.

Οι συνοριοφύλακες ήξεραν ότι θα ακολουθούσαν και άλλα δρομολόγια, αφού οι θερμικές κάμερες είχαν εντοπίσει πολλά άτομα. Γνώριζαν ακόμη ότι στο επόμενο δρομολόγιο οι Τούρκοι δουλέμποροι θα ήταν πιο χαλαροί στα μέτρα προστασίας τους, αφού πάντα την πρώτη φορά ήταν πιο προσεκτικοί.

Γύρω στις 3 μετά τα μεσάνυχτα η βάρκα ξανακούστηκε και πλέον ήταν όλα έτοιμα για το «πέσιμο». Η βάρκα έφτασε, οι λαθρομετανάστες κατέβηκαν και οι συνοριοφύλακες ζήτησαν από τους Τούρκους βαρκάρηδες να παραδοθούν.

Αυτοί παρότι αιφνιδιάσθηκαν όχι μόνο δεν παραδόθηκαν, αλλά αυτός που οδηγούσε άρχισε να πυροβολεί. Ακολούθησε για μισό λεπτό ανταλλαγή πυροβολισμών, μέχρι που χτυπήθηκε η μηχανή της βάρκας, ενώ ο ένας Τούρκος δέχθηκε σφαίρα στο δεξί πόδι και ο άλλος συνελήφθη.

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, συνελήφθησαν οι λαθρομετανάστες και η επιχείρηση ολοκληρώθηκε.

Λίγη ώρα αργότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του www.faros24.gr, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ο ένας εκ των δύο Τούρκων ήταν αυτός που είχε πυροβολήσει μία φορά κατά ανδρών της FRONTEX και σε μία άλλη επιχείρηση κατά Ελλήνων συνοριοφυλάκων.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε