Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Ρατσιστικά Τάγματα Εφόδου: Σπάνε μαγαζιά όσων δεν συμμορφώνονται στις υποδείξεις τους!

Η ΝΤΟΥΛΑΠΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΔΡΑΣΤΗ ΤΗΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ
Η ΝΤΟΥΛΑΠΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΔΡΑΣΤΗ ΤΗΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ

– Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Newsit: Κάτοικοι δηλώνουν ότι καλούν την Χρυσή Αυγή για να συμμορφωθούν όσοι παραβαίνουν τους νόμους
– “Οποιος δε συμμορφώνεται του χαλάνε το μαγαζί”
– Δύο συλλήψεις έκανε η αστυνομία, για την ρατσιστική επίθεση σε μαγαζί Καμερουνέζων
– Ομολογία του ενος εκ των δραστών: Αντέδρασα έτσι γιατί δεν αντέχω την ανομία και την παραβατικότητα στην περιοχή μου
– Ο ίδιος είχε συλληφθεί στο παρελθόν για διακίνηση ναρκωτικών – Βρέθηκαν ρατσιστικά συνθήματα σε τοίχο του σπιτιού του

Η ιστορία το έχει αποδείξει πολλές φορές και με τον πιο περίτρανο τρόπο! Οι αυτόκλητοι υπερασπιστές της δικής τους νομιμότητας και όχι εκείνης που περιγράφεται στο Σύνταγμα και τους Νόμους μιας χώρας είναι επικίνδυνοι και οδηγούν αποκλειστικά στον ρατσισμό, στον φασισμό και στον ολοκληρωτισμό.

Σήμερα, για πρώτη φορά, έστω και μέσω πηγών της αστυνομίας, έγινε παραδεκτό ότι υπάρχουν Τάγματα Εφόδου τα οποία μάλιστα καλούν οι ίδιοι οι πολίτες για να επιβάλλουν την Τάξη και το Νόμο.

Στο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Newsit, μπορεί κανείς να δει ξεκάθαρα πολίτες να λένε με τον πιο ευθύ τρόπο – σε αντίθεση με την αστυνομία – ότι καλούν την Χρυσή Αυγή για να επιβάλλει την τάξη.

Κάτοικος δηλώνει στο Newsit: “oποιος έχει γνωριμίες με μέλη της Χρυσής Αυγής, τους φωνάζει για να βοηθήσουν. Αυτή η βοήθεια εκφράζεται με ελέγχους σε μαγαζιά και χώρους οπου βριθουν από ναρκωτικά και ιερόδουλες. Τους κάνους συστάσεις σχετικά απειλητικές αλλά στο τέλος δεν υλοποιούνται αυτές οι απειλές. Στο συγκεκριμένο μαγαζί είχαν γίνει συστάσεις και επειδή δε συμμορφώθηκαν και ενοχλούσαν τη γειτονιά, ήρθαν και κάτα κάποιο τρόπο τους χάλασαν το μαγαζί”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΜΕΛΩΝ ΤΩΝ ΤΑΓΜΑΤΩΝ ΕΦΟΔΟΥ

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, ο ένας απο τους δύο συλληφθέντες για τη ρατσιστική επίθεση στο μαγαζί των Καμερουνέζων είχε συλληφθει και στο παρελθόν για διακίνηση ναρκωτικών. Και οι δυο δήλωσαν άνεργοι.

Ανώτεροι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ δήλωσαν στο Newsit οτι η αστυνομία θεωρεί οτι οι συλληφθέντες είναι μέλη των διαβόητων ομάδων προστασίας, δηλαδή των ταγμάτων εφόδου που δρουν σε πλατεία Αμερικής και την ευρύτερη περιοχή του κέντρου.

Ο ένας από τους δυο συλληφθέντες ομολογώντας την πράξη του αφού βρέθηκε αποτύπωμά του στην τζαμαρία του καταστήματος των Καμερουνέζων, ο οποίος είχε συλληφθεί και στο παρεθόν για διακίνηση ναρκωτικών, είπε ομολογώντας την πράξη του στους αστυνομικούς: “Όλο αυτό το πλέγμα ανομίας και παραβατικότητας, απόρροια της παρουσίας των ξένων στην περιοχή μου και της αδυναμίας του κράτους και της αστυνομίας να επιβάλλει το νόμο και την τάξη με ώθησε να αντιδράσω με αυτό τον τρόπο”.

Στελέχη της ΕΛΑΣ εμφανίζονται προβληματισμένα αφού τα τάγματα εφόδου απαρτίζονται από μεγαλύτερα και νεότερα μέλη με τους πρώτους να καθοδηγούν τους δεύτερους.

Στην επίσημη ενημέρωση της αστυνομίας, αναφέρεται ότι βρέθηκε αποτύπωμα του διακινητή ναρκωτικών στη τζαμαρία του μαγαζιου. Σε τοίχο στο σπίτι του βρέθηκαν γραμμένα συνθήματα που παραπέμπουν σε συγκεκριμένο πολιτικό κόμμα καθώς και αρχαία σύμβολα και φράσεις που χρησιμοποιεί συγκεκριμένο πολιτικό κόμμα.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ

Όπως δήλωσε ο Χρήστος Παρθένης, εκπρόσωπος τύπου της ΕΛΑΣ οι δύο συλληφθέντες, μαζί με άλλους τρεις συνεργούς τους, το βράδυ της Δευτέρας 13-05-2013, περίπου στις 20.30, πήγαν στο κατάστημα καφέ-μπαρ του 34χρονου υπηκόου Καμερούν, που βρίσκεται στην οδό Λεμεσού, στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, τον απείλησαν ότι θα του κάψουν το μαγαζί, τον εξύβρισαν για την εθνική του καταγωγή, χρησιμοποιώντας απαξιωτικές φράσεις για το χρώμα του δέρματος του και τον εξανάγκασαν να κλείσει το κατάστημά του.

Στις 2 τα ξημερώματα της Τρίτης 14/05, αφού έσπασαν τον εξωτερικό υαλοπίνακα, με τη χρήση εύφλεκτου υγρού προκάλεσαν πυρκαγιά, με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές στο κατάστημα.

Οι δράστες συνελήφθησαν χθες από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, στο πλαίσιο προανάκρισης σε συνεργασία με το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα του εμπρησμού, της απειλής και των διακεκριμένων φθορών κατά συναυτουργία, καθώς και της παράβασης του Νόμου 927 του 1979 περί κολασμού πράξεων ή ενεργειών που αποσκοπούν σε φυλετικές διακρίσεις.

Επιπλέον, έχει υποβληθεί αίτημα στις αρμόδιες Δικαστικές Αρχές για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων ταυτότητας και τη δημοσίευση των φωτογραφιών τους, προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στην αναγνώρισή τους και στην καταγγελία τυχόν αξιόποινων πράξεων, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους σε άλλα πρόσφατα ρατσιστικά περιστατικά στην ευρύτερη περιοχή.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μέλη ταγμάτων εφόδου οι δυο συλληφθέντες για την ρατσιστική επίθεση σε κατάστημα Καμερουνέζων

Τους “έσπασαν” το μαγαζί γιατί ήταν από το Καμερούν

20χρονος Σύρος νέο θύμα ρατσιστικής βίας στην πλατεία Αττικής

‘Ετσι μου επιτέθηκαν και με χαράκωσαν – ΒΙΝΤΕΟ: Ο 14χρονος περιγράφει τις στιγμές που έζησε στα χέρια των βασανιστών του

Του χαράκωσαν την ζωή! Αγρια ρατσιστική επίθεση σε 14χρονο παιδί στην καρδιά της Αθήνας!

Με τις ευλογίες Ιερώνυμου το αντιρατσιστικό

Στοπ στον ρατσισμό; Μια άλλη φορά! Πάγωσε η κατάθεση του νομοσχεδίου

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε