Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Ρεκόρ χασισοκαλλιέργειας στην Κρήτη: Κατασχέθηκαν 10.407 δενδρύλλια φέτος!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Αυξήθηκαν κατακόρυφα, σε ποσοστό πάνω από 71% οι κατασχέσεις δενδρυλλίων τη φετινή χρονιά σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, με την Κρήτη να κρατά την πρωτιά σε όλη τη χώρα στον αριθμό δενδυλλίων που εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν.

Σύμφωνα με το FlashNews και όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας “από την ανάλυση των στατιστικών στοιχείων του έτους 2012 παρατηρείται αύξηση σε σχέση με το προηγούμενο έτος, του συνολικού αριθμού των κατασχεθέντων δενδρυλλίων κάνναβης στην ύπαιθρο, καθώς και μετατόπιση της καλλιέργειας σε περιοχές όπως της Θεσσαλίας, όπου στα προηγούμενα έτη δεν είχαν καταγραφεί παρόμοια στοιχεία”.

Σύμφωνα με τα στοιχεία φέτος οι περισσότερες υποθέσεις καταγράφηκαν στη Θεσσαλία (375) και ακολουθούν η Θεσσαλονίκη (44), η Πελοπόννησος (42) και η Κρήτη (38).

Ωστόσο, οι καλλιεργητές που δραστηριοποιούνται στο νησί φυτεύουν περισσότερες ποσότητες, καθώς τα περισσότερα δενδρύλλια, στο σύνολο 10.407 κατασχέθηκαν στην Κρήτη και ακολουθούν η Θεσσαλία (8.711) και η Πελοπόννησος (3.182).

Ειδικότερα φέτος από την αρχή του έτους, μέχρι και τα μέσα Νοεμβρίου έχουν κατασχεθεί 28.486 δενδρύλλια, ενώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο (16.642) δενδρύλλια.

Πιο αναλυτικά τα 28.486 δενδρύλλια κατασχέθηκαν σε 625 συνολικά υποθέσεις, στις οποίες συνελήφθησαν 675 άτομα, ενώ στις δικογραφίες συμπεριλαμβάνονται 726 κατηγορούμενοι, κυρίως για κακουργηματικές πράξεις στο πεδίο της καλλιέργειας, διακίνησης και εμπορίας χασίς.

Επίσης, εκτός από τις επίγειες δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. που διατέθηκαν χρησιμοποιήθηκαν και τα ελικόπτερα της Αστυνομίας τα οποία επιχείρησαν σε 35 περιπτώσεις κάνοντας συνολικά 56 ώρες πτήσεις.

Διαβάστε ακόμα:

Κρήτη: Ανατροπή στην υπόθεση του φονικού στον Π. Ηλία! Τι δείχνει το πόρισμα της βαλλιστικής

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε