Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Ρέθυμνο: Έκλεψαν 80 πρόβατα!

Ρέθυμνο: Έκλεψαν 80 πρόβατα!

Η συνολική αξία των ζωντανών φτάνει τα 12.500 ευρώ, ενώ αποτελεί μάστιγα η ζοωκλοπή στο νησί.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ανάλογο περιστατικό λαμβάνει χώρα στην Κρήτη καθώς το νησί αντιμετωπίζει έντονα το πρόβλημα της ζωοκλοπής.

Ογδόντα πρόβατα έκλεψαν άγνωστοι από περιφραγμένο χώρο στο δημοτικό διαμέρισμα Άνω Μέρους του δήμου Συβρίτου, στο Ρέθυμνο. Προανάκριση για τη ζωοκλοπή διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Συβρίτου, σε συνεργασία με την αστυνομική διεύθυνση του νομού.

Μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί τρόπος αντιμετώπισης αυτής της παράνομης δραστηριότητας η οποία, σύμφωνα και με τον Αστυνομικό Διοικητή Κρήτης, αντιστράτηγο Φώτη Γεωργόπουλο “σε ορισμένες περιοχές παρουσιάζει αυξητική τάση με τους ζωοκλέφτες να δρουν ανεξέλεγκτα”.

Σε πιλοτικό στάδιο ξεκινά από το Ηράκλειο το πρόγραμμα της ΕΛΑΣ κατά της ζωοκλοπής, με στόχο να επεκταθεί σε όλη την Κρήτη, ώστε να περιοριστούν οι ζωοκλοπές.

Ωστόσο παρότι οι περισσότεροι καυτηριάζουν τις ζωοκλοπές, τα περιστατικά δεν αναφέρονται στις αρχές και η όποι αποκάλυψη “είναι καθαρά θέμα τύχης”. Οι περισσότερες ζωοκλοπές αποκαλύπτονται σε περίοδο γιορτών. Οι παθόντες, που ενδέχεται να έχουν υποψίες για το ποιος μπορεί να είναι ο δράστης, δεν αναφέρουν τίποτα στις αστυνομικές υπηρεσίες. Δεν είναι και λίγες οι περιπτώσεις, που για να αποφευχθούν περαιτέρω προβλήματα από μία ζωοκλοπή, προκύπτουν κουμπαριές μεταξύ δραστών και θυμάτων.

Για όλους όσοι θεωρούν πως η ζωοκλοπή είναι πράξη “περήφανη”, που τονώνει τον εγωισμό του δράστη, νεαρός κτηνοτρόφος, απαντά: “Ο κόπος μας, το κοπάδι μας, οι ελπίδες μας, όταν χάνονται μέσα σε μία βραδιά είναι σα να μας σκοτώνουν. Για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε και πάλι την περιουσία μας περνάνε και δύο και τρία χρόνια. Μέσα σε αυτό το διάστημα πολλοί, που έχουν υποστεί τις συνέπειες της ζωοκλοπής, δεν μπορούν να ξανασηκώσουν κεφάλι, διότι τα έξοδα και τα χρέη τρέχουν. Αυτό δεν είναι ούτε περηφάνια, ούτε πράξη επίδειξης. Είναι έγκλημα και απανθρωπιά”.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε