Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Ρέθυμνο: Μυστήριο με το πτώμα που βρέθηκε στον Πλατανιά – Ήταν ένα μήνα στη θάλασσα!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Το πτώμα εντοπίστηκε να επιπλέει στην θαλάσσια περιοχή του Πλατανιά το απόγευμα της Δευτέρας…

Την Τρίτη ξεκίνησε στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου η νεκροψία – νεκροτομή από τον ιατροδικαστή Σταμάτη Μπελιβάνη όμως το τελικό πόρισμα θα ολοκληρωθεί το μεσημέρι της Πέμπτης.

Ωστόσο για να διευκολυνθεί η έρευνα των λιμενικών αρχών και να γίνει η ταυτοποίηση της σορού, ο κύριος Μπελιβάνης έχει ήδη ενημερώσει για τα πρώτα συμπεράσματα που προκύπτουν από δείγματα που έλαβε από το μακάβριο εύρημα.

“Ήταν άτομο με καλή οικονομική κατάσταση”

Όπως δήλωσε στο Flashnews.gr ο κύριος Μπελιβάνης, ο άντρας που εντοπίστηκε νεκρός στον Πλατανιά δεν φαίνεται να είναι μετανάστης, καθώς από τη λεπτομερή καταγραφή του ρουχισμού του αλλά και από τα 7 χρυσά σφραγίσματα που βρέθηκαν στην κάτω γνάθο του, προκύπτει ότι πρόκειται για άτομο με καλή οικονομική κατάσταση.

Η ηλικία του προσδιορίζεται μεταξύ 50 και 60 ετών και εκτιμάται ότι είναι νεκρός για περισσότερο από ένα μήνα ενώ η επαφή με τη θάλασσα έχει οδηγήσει το πτώμα σε προχωρημένη αποσύνθεση.

Όπως επισημαίνει στο Flashnews.gr ο κύριος Μπελιβάνης η κατάσταση της σορού είναι τέτοια που είναι δύσκολο να ανιχνευθεί η αιτία θανάτου, ενώ η πιθανότητα να οφείλεται σε δολοφονία μπορεί να διαπιστωθεί μόνο αν το μοιραίο χτύπημα είναι εξόφθαλμο (π.χ. πυροβολισμός, μαχαίρωμα).

Στο μεταξύ αναφέρθηκαν τρεις περιπτώσεις εξαφάνισης ατόμων από τις αρχές προς Λιμενικό που διεξάγει τις έρευνες για την ταυτοποίηση του πτώματος, ωστόσο καμία από αυτές δεν ταιριάζει με τα χαρακτηριστικά του πτώματος που ο κύριος Μπελιβάνης έχει περιγράψει στους άντρες του λιμενικού.

Υπενθυμίζεται ότι το πτώμα εντοπίστηκε τη Δευτέρα στη θαλάσσια περιοχή του Πλατανιά, όταν λουόμενοι το είδαν να επιπλέει σε κοντινή σχετικά απόσταση από την παραλία.

Οι λιμενικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο η σορός του άντρα να μεταφέρθηκε στα παράλια του Ρεθύμνου λόγω των ανέμων και των κυμάτων, από περιοχή ακόμα και εκτός Κρήτης.

Διαβάστε ακόμα:

Βρέθηκε πτώμα άντρα στον Πλατανιά Ρεθύμνου

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε