Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Ρόδος: Τα αντίποινα των ”νονών” σε επιχειρηματία που τους αγνόησε…

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από τις αρχές Αυγούστου έρευνα τηςΑσφαλείας Ρόδου, για την εξάρθρωση εισαγόμενου κυκλώματος εκβιαστών ιδιοκτητών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, “νονών” της νύχτας που “πουλούν προστασία”.

Τρία από τα θύματά τους, φέρονται μέχρι στιγμής να έχουν απευθυνθεί στις αρχές ενώ σε μια περίπτωση που αφορά επιχειρηματία αναγνωρισμένου κύρους, γνωστής οικογένειας του νησιού της Ρόδου, που δεν έχει δώσει ποτέ δικαίωμα, υπήρξαν “αντίποινα” γιατί δεν ενέδωσε σε εκβιασμούς και απειλές.

Η υπόθεση, που ερευνάται κάτω από άκρα μυστικότητα, φέρεται μάλιστα να έχει προσλάβει διαστάσεις και να έχουν ενημερωθεί αρμοδίως για τη συνδρομή τους η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Ο επιχειρηματίας, που λειτουργεί τρία καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε τουριστική περιοχή του νησιού, άρχισε να δέχεται από τον Ιούνιο απειλές με μηνύματα sms στο κινητό του τηλέφωνο, από αγνώστους. Με τα μηνύματα το κύκλωμα τον προειδοποιούσε για επικείμενες «επιθέσεις» στον ίδιο και σε μέλη της οικογένειάς του και για καταστροφές περιουσιακών του στοιχείων.

Στην πορεία δέχτηκε τηλεφώνημα από μια άγνωστη γυναίκα, που μιλά άπταιστα ελληνικά, η οποία τον ενημέρωσε ότι γνώριζε ότι δέχεται απειλές από τρίτους και προθυμοποιήθηκε να αναθέσει σε «ομάδα» συνεργατών της την προστασία του!!

«Ετσι λειτουργεί το κύκλωμα. Σε πρώτο επίπεδο βομβαρδίζουν τα θύματά τους με μηνύματα προειδοποιητικού περιεχομένου για επικείμενο κίνδυνο της ζωής και της περιουσίας των ίδιων και των συγγενών τους και σε δεύτερο εμφανίζονται ως προστάτες, που τους βοηθούν δήθεν να απαλλαγούν από τους εκβιαστές έναντι 1.000 μέχρι 2.000 ευρώ το μήνα» δήλωσε στην τοπική εφημερίδα «Δημοκρατική», πρόσωπο που εμπλέκεται στην έρευνα.

Ο επιχειρηματίας, που είχε από την πρώτη στιγμή ενημερώσει τις αρχές, αρνήθηκε να υποκύψει και αγνόησε τόσο τα μηνύματα όσο και την γυναίκα αγγελιοφόρο της σπείρας. Στην πορεία βρήκε ένα αυτοκίνητο τύπου τζιπ ιδιοκτησίας του, με σκισμένα τα λάστιχα και σε άλλη περίπτωση με σπασμένους τους εξωτερικούς καθρέφτες και γδαρμένο τον εξωτερικό χρωματισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας, στη σελίδα ”Τοπικά Νέα” του NewsIt 

Αχαϊα: Απελαύνουν τον Αλβανό, που ανέβασε στο διαδίκτυο τη βεβήλωση της ελληνικής σημαίας!

Ηράκλειο: ”Γάζωσαν” τουριστικό λεωφορείο, κοντά σε αστυνομικό τμήμα!

Ρίο: Χρήση ηρωίνης στα εξωτερικά νοσοκομείου – Φωτογραφία ντοκουμέντο!

Πάτρα: Βρήκαν τον άνθρωπό τους νεκρό, στο κρεβάτι του!

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε