Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ρόδος: Τους έπιασαν μετά από 30 διαρρήξεις αυτοκινήτων

ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.
ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.

Συνελήφθησαν τρία μέλη της σπείρας και κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός κλεμμένων αντικειμένων καθώς και ένα πιστόλι με πέντε σφαίρες.

Πρόκειται για ομάδα αλλοδαπών διαρρηκτών. Τα τρία μέλη της που συνελήφθησαν είναι από την Παλαιστίνη, την  Αλγερία και τη Λιβύη και είναι ηλικίας 19, 26 και 30 ετών

Ύστερα από μεθοδική έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και πληροφοριών προσήχθησαν χθες το απόγευμα στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρόδου οι τρεις συλληφθέντες οι οποίοι όπως εξακριβώθηκε το τελευταίο δίμηνο είχαν φτιάξει την εγκληματική ομάδα με σκοπό τις κλοπές σε αυτοκίνητα.

Ακολούθησαν έρευνες στα σπίτια των συλληφθέντων στην πόλη της Ρόδου, όπου βρέθηκε μεγάλος αριθμός αντικειμένων προερχόμενων από διαρρήξεις, τις οποίες είχαν κάνει το προηγούμενο χρονικό διάστημα, όπως ρολόγια, ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα, γυαλιά ηλίου, χρήματα κλπ.

Επιπλέον κατά την έρευνα που έγινε στο σπίτι του 19χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πιστόλι με πέντε φυσίγγια, ένα τσεκούρι και διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία.

Μέρος των κατασχεθέντων αντικειμένων αναγνωρίστηκαν και αποδόθηκαν στους δικαιούχους, ενώ τα υπόλοιπα φυλάσσονται και καλούνται οι πολίτες, στα αυτοκίνητα των οποίων έχει γίνει διάρρηξη, να πάνε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, για τυχόν αναγνώριση – ταυτοποίηση κλαπέντων αντικειμένων.

Από την μέχρι τώρα έρευνα έχουν εξιχνιαστεί τριάντα  διαρρήξεις αυτοκινήτων που βρίσκονταν παρκαρισμένα στις περιοχές Σαν Φραντζίσκο, Ψαροπούλα, Σταδίου Διαγόρα, Αρχαίου Σταδίου, Κάτω Πέτρες, στην Ακρόπολη και περιμετρικά της Παλιάς πόλης της Ρόδου.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου ο οποίος τους άσκησε δίωξη και τους παρέπεμψε στον Ανακριτική Ρόδου.

Διαβάστε ακόμα:

Κρήτη: 12 χρόνια φυλακή για τον σωφρονιστικό υπάλληλο που μετέφερε ηρωίνη στις φυλακές!

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε