Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Ρωμανός: Δεν ανήκω στους Πυρήνες της Φωτιάς αλλά συνεργάστηκα μαζί τους

Ρωμανός: Δεν ανήκω στους Πυρήνες της Φωτιάς αλλά συνεργάστηκα μαζί τους

Με παρέμβασή του ο Ρωμανός από τις φυλακές Αυλώνα δηλώνει πως δεν υπήρξε της Επαναστατικής Οργάνωσης Πυρήνων της Φωτιάς, καθώς όπως σημειώνει έχει διαφωνίες με τις θέσεις της οργάνωσης.

Ωστόσο, ο ίδιος δηλώνει ξεκάθαρα πως οι διαφωνίες αυτές δεν τον εμπόδισαν να συνδεθεί μαζί με τα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, με τους οποίους όπως σημείωσε μοιράστηκες “κοινές σκέψεις, ανησυχίες, εμπειρίες, τεχνογνωσίες. Να μοιραστώ βιώματα για την επίθεση στην κυριαρχία και τους συμμάχους της”.

Ο Ρωμανός δηλώνει πως οι ποινικές ευθύνες τον αφήνουν αδιάφορο σαν μία αναρχική επιλογή σύγκρουσης με τους νόμους “και τη δικαστική μαφία”, ενώ σημείωσε πως δεν αναγνωρίζει ούτε τις διαδικασίες “ούτε το δικαίωμα να με κρίνουν υπάνθρωποι, όπως ο Μόκκας, που για μένα δεν έχουν ούτε το δικαίωμα στη ζωή. Όσο μπορώ σκοπεύω να προσβάλλω τις διαδικασίες τους και να αναδείξω, ως αιχμάλωτος πλέον, την επαναστατική αντιπαράθεση που διεξάγεται καθημερινά απέναντι στην εξουσία. Η αδιάλλακτη στάση απέναντι στους δικαστικούς είναι ακόμα μια στιγμή μάχης στην εμπόλεμη συνθήκη που βιώνουμε”.

Και συνεχίζει στο κείμενό του:

“Σ’ αυτή την αντιφατική αλλά ευχάριστη διαδρομή, η επιλογή της παρουσίας μου σε επαναστατικές υποδομές (και όχι φυσικά τα τεχνικά λάθη που έκανα) δεν αποτελεί “ενοχοποιητικό” στοιχείο αλλά τιμή μου.
Η κατασταλτική στρατηγική αρνείται την αυτονομία των αναρχικών ομάδων άμεσης δράσης και βασισμένη σε ένα συγκεντρωτικό μοντέλο χρησιμοποιεί τη ΣΠΦ για να “δικαιολογήσει” τις επιθετικές πρακτικές του ευρύτερου εξεγερσιακού ρεύματος.

Μια παρόμοια συνθήκη είχαν βιώσει και αγωνιστές στην Ιταλία με τις διώξεις του εισαγγελέα Marini. Το κυνήγι μαγισσών που είχε εξαπολύσει ο Marini οδήγησε στην καταδίκη αναρχικών σε εξοντωτικές ποινές και σκληρούς περιοριστικούς όρους. Ένα ακόμα παράδειγμα το οποίο αποδεικνύει ότι οι όροι του “διαλόγου” δεν πρέπει να είναι νομικοί αλλά οπλισμένοι.

Η στάση μας προσπαθεί να προωθήσει μια αντίληψη που αδιαφορεί για τα νομικίστικα ζητήματα (στο βαθμό του εφικτού πάντα) και στοχοποιεί τη ρίζα αναπαραγωγής όλων αυτών των μεθοδεύσεων, τον κοινό μας εχθρό.
Οι εξεγερσιακές πρακτικές πρέπει να εμπλουτιστούν και το επίπεδο βίας να πολλαπλασιαστεί.
Στέκομαι αλληλέγγυος με τα φυλακισμένα μέλη της ΣΠΦ και τους υψώνω τη γροθιά μου από τις φυλακές που βρίσκομαι αιχμάλωτος. Δύναμη σύντροφοι”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σχεδιάγραμμα βόμβας σαν του… Mall; – Τι βρήκαν οι αστυνομικοί στη γιάφκα στα Τουρκοβούνια

Οι τρομοκράτες είχαν έτοιμη βόμβα που θα πυροδοτούσαν με κινητό! – Βρέθηκε σχεδιάγραμμα συνδεσμολογίας στην γιάφκα στα Τουρκοβούνια!

Ψάχνουν τους γιους γνωστού συνδικαλιστή και απόστρατου στρατιωτικού για τους «Πυρήνες»

Η επιστολή των 4 του Βελβεντού – Εξηγούν πώς τους έπιασαν, τι λένε για το ΣΥΡΙΖΑ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε