Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Ρούπα – Μαζιώτης: Ξέφραγο αμπέλι οι φυλακές! Άνετα προσεγγίζει το ελικόπτερο!

Ρούπα – Μαζιώτης: Ξέφραγο αμπέλι οι φυλακές! Άνετα προσεγγίζει το ελικόπτερο!

Αποκαλυπτικός για την κατάσταση στις φυλακές και το πως μπορεί να γίνει μια απόδραση, με αφορμή την υπόθεση Ρούπα – Μαζιώτη, ήταν ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωφρωνιστικών Υπαλλήλων, Σπύρος Καρακίτσος μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στο Νίκο Ευαγγελάτο.

Αναφερόμενος στην κατάσταση φύλαξης στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας, ο κ. Καρακίτσος είπε:

«Για εμάς ήταν μια τυπική Κυριακή. Μια Κυριακή όπως όλες που οι φυλακές λειτουργούν υποστελεχωμένες. Τίποτα δεν υπήρξε και καμία κινητοποίηση. Τα μοναδικά μέτρα που έχουν ηληφθεί είναι οι αντηρίδες, τα ατσάλινα συρματα για να μην μπορεί να προσγειωθεί ελικοπτερο. Η προσέγγιση όμως μπορεί να γίνει ανα πάσα στιγμή. Υπάρχουν οριζόντια και κάθετα σύρματα και στις γυναικείες φυλακές. Σε οποιαδήποτε φυλακή μπορεί το ελικόπτερο να προσεγγίσει. Μπορεί με ανεμόσκαλα κρατούμενος να περάσει από το πλέγμα».

Και συνέχισε: «Το θέμα είναι ότι έπρεπε να έχουν ληφθεί προληπτικά μέτρα πριν το ελικόπτερο να προσεγγίσει μια φυλακή.
Αν πυροβολήσουν και πέσει το ελικόπτερο, φαντάζεστε τι μπορεί να γίνει; Απόπειρα απόδρασης μπορεί να γίνει ανα πάσα ώρα και στιγμή. Το θέμα είναι τι ενέργειες μπορεί να κάνει η Πολιτεία. Το θέμα είναι να γίνουν προγενέστερες ενέργειες. Δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα. Ελάχιστοι αντιλαμβάνονται ότι η ασφάλεια στις φυλακές έχει να κάνει με την αξιοπρέπεια εργαζομένων και κρατουμένων».

Για την επικοινωνία Ρούπα με Μαζιώτη την ώρα που πετούσε το ελικόπτερο είπε:

«Βεβαίως και υπάρχουν ευθύνες των εργαζομένων στις φυλακές. Γιατί δεν τοποθετούνται στις φυλακές μηχανισμοί που απενεργοποιούν τα κινητά;»

Ο κ. Καρακίτσος ερωτηθείς για το σχέδιο της προηγούμενης κυβέρνησης να δημιουργήσει φυλακές υψίστης ασφαλείας είπε: «Οι φυλακές με τον ίδιο τρόπο που φυλάσσονταν και το 1950, φυλάσσονται και το 2016. Εντελώς λάθος οι φυλακές υψίστης ασφαλείας. Ήταν φυλακές υψίστης μαλάκυνσης. Οι φυλακές στην Ελλάδα χωρίζονται σε Α και Β υπόδικοι και κατάδικοι. Ούτε αυτό δεν τηρείται!»

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε