Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Σαλαμίνα: Συμμορία αιμοβόρων – Έφτασαν στο σημείο να σκοτώσουν 90χρονο που κοιμόταν!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Η αστυνομία κατάφερε να ξεσκεπάσει τη δράση τους και να τους συλλάβει – Χειροπέδες σε 3 Έλληνες και 3 Ρουμάνους…

Φίμωσαν και έδεσαν χειροπόδαρα έναν 90χρονο. Πήραν 1.200 ευρώ και τον άφησαν δεμένο με αποτέλεσμα να βρει φρικτό θάνατο. Δράστες μια Ελληνο-Ρουμανική συμμορία ληστών που διέπραττε κλοπές-διαρρήξεις σε σπίτια και καταστήματα της Σαλαμίνας.

Ο μεγαλύτερος από τους συλληφθέντες – που ήταν και ο εγκέφαλος της συμμορίας – ήταν ένας 39χρονος Ρουμάνος. Οι υπόλοιποι ήταν 37, 31, 27, 24 και 22. Κατηγορούνται για «ανθρωποκτονία από πρόθεση» «σύσταση και συμμορία» και «ληστείες και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία». Επίσης συνελήφθη και ένας 68χρονος κατηγορούμενος για «κλεπταποδοχή».

Οι συλληφθέντες μαζί με άλλους συνεργούς τους, που αναζητούνται, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση, η οποία διέπραττε ληστείες και διαρρήξεις σε σπίτια και καταστήματα στη Σαλαμίνα. Από την προανάκριση που διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά και το Τ.Α. Σαλαμίνας προέκυψε ότι κατά τη  διάρκεια του τελευταίου οκταμήνου, έχουν διαπράξει:

Την ανθρωποκτονία 90χρονου μέσα στο σπίτι του, στη Σαλαμίνα. Οι δράστες είχαν μπει τα ξημερώματα της 10ης Νοεμβρίου του 2010 , με σκοπό την ληστεία. Ο ηλικιωμένος αντιστάθηκε και τότε οι κακοποιοί τον σκότωσαν. Από εκεί και πέρα η συμμορία διέπραξε:

-Τρείς ληστείες σε βάρος ενοίκων οικιών στη Σαλαμίνα.
-Μία διάρρηξη σπιτιού στη Σαλαμίνα και μία στην Εκάλη.
-17 διαρρήξεις καταστημάτων (ταβέρνες, παντοπωλεία, περίπτερα, ψιλικών κ.α.) στη Σαλαμίνα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πληροφορίες το χρηματικό ύψος, χρημάτων και αντικειμένων που είχαν αρπάξει κυμαίνεται περίπου στις 700.000 ευρώ.

Χαρακτηριστικές περιπτώσεις ενεργειών τους ήταν η εισβολή σε σπίτι στις 5 Ιανουαρίου 2011 όπου κοιμόταν ένα ζευγάρι, τους κατάλαβε ο άνδρας συνεπλάκη μαζί τους, τον χτύπησαν σοβαρά στο κεφάλι και τράπηκαν σε φυγή χωρίς να αρπάξουν κάτι, ενώ στις 4 Μαρτίου 2011 μπήκαν σε εργοστάσιο στον Πειραιά, που είχε παύσει να λειτουργεί από το 1997, και άρπαξαν με γερανό τρία ντεκάρτερ, ένα μηχάνημα ζυγοστάθμισης, έναν τόρνο, σωλήνες σιδήρου και ανοξείδωτους άξονες συνολικής αξίας 600.000 ευρώ.

Επίσης, είχαν εισβάλει σε διώροφο σπίτι ενός 52χρονους στην Εκάλη, άρπαξαν τέσσερις πίνακες ζωγραφικής και ένα μαχαίρι κειμήλιο του 1821, με την αξία τους να ανέρχεται περίπου στις 100.000 ευρώ. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε