Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Σαρώνουν Ελαφόνησο και Μέσα Μάνη – Ψάχνουν το κρησφύγετο Σεϊσίδη και Σακκά – Τα κινητά τους ίσως οδηγήσουν σε συνεργούς τους

Σαρώνουν Ελαφόνησο και Μέσα Μάνη – Ψάχνουν το κρησφύγετο Σεϊσίδη και Σακκά – Τα κινητά τους ίσως οδηγήσουν σε συνεργούς τους

– Μεγάλη επιχείρηση Αντιτρομοκρατικής και Ασφάλειας αυτή την ώρα
– Αναζητούνται πιθανοί συνεργοί που βοηθούσαν τους δύο καταζητούμενους
– Τα δύο κινητά που βρέθηκαν επάνω τους ίσως οδηγήσουν την αστυνομία σε συνεργούς τους
– Πως έπεσαν στα χέρια των αστυνομικών Σακκάς και Σεϊσίδης
– Τους πυροβόλησαν λέει ο δικηγόρος του Κ. Σακκά

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής και της Ασφάλειας στην περιοχή της Ελαφονήσου και της Μέσα Μάνης.

Μετά την επεισοδιακή σύλληψη του Μάριου Σεϊσίδη και του Κώστα Σακκά χθες στη Σπάρτη οι αστυνομικοί αναζητούν το κρησφύγετό τους, αλλά και το πιθανό δίκτυο υποστήριξής τους. Τους ανθρώπους δηλαδή που επί χρόνια βοηθούσαν τους δυο καταζητούμενους να διαφεύγουν.

Ως προς αυτό ίσως αποδειχθεί “κλειδί” ένα κινητό τηλέφωνο που υπάρχουν πληροφορίες ότι βρέθηκε στην κατοχή των καταζητούμενων την ώρα της σύλληψής τους. Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι το κινητό εξετάζεται από τα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν οι επαφές τους με άλλα πρόσωπα.

Τυχαία σύλληψη

Μπορεί οι αστυνομικοί να είχαν ενημέρωση για αυξημένους ελέγχους ωστόσο ο εντοπισμός των δυο ήταν εντελώς τυχαίος.

Οι Σακκάς και Σεϊσίδης επέβαιναν σε ΙΧ αυτοκίνητο που είχε κλαπεί από το Παλιό Φάληρο τον περασμένο Ιούλιο. Χθες το απόγευμα στον περιφερειακό της Σπάρτης όταν είδαν μπροστά τους μπλόκο της Άμεσης Δράσης και την ομάδας ΔΙΑΣ προσπάθησαν να κάνουν αναστροφή και να διαφύγουν. Ακολούθησε καταδίωξη και οι δράστες εγκλωβίστηκαν, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το αυτοκίνητό τους και προσπάθησαν να διαφύγουν τρέχοντας, ωστόσο οι αστυνομικοί τους πρόλαβαν και τους πέρασαν χειροπέδες.

Ο δικηγόρος του Κώστα Σακκά καταγγέλλει ωστόσο ότι κατά τη διάρκεια της προσπάθειας διαφυγής τους οι αστυνομικοί πυροβόλησαν εναντίον τους. Οι Μάριος Σεϊσίδης και Κώστας Σακκάς αρνήθηκαν να δώσουν τα στοιχεία τους , λέγοντας ωστόσο ότι δεν είναι ποινικοί κίνησαν υποψίες και έτσι ενημερώθηκε η Αντιτρομοκρατική, οι άνδρες της οποίας τους αναγνώρισαν αμέσως μόλις έφτασαν στη Σπάρτη.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας για τις συλλήψεις

Συνελήφθησαν δύο καταζητούμενοι ηλικίας 32 και 35 ετών, στη Σπάρτη

Κατηγορούνται κατά περίπτωση για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, ληστείες, κλοπή, αντίσταση, πλαστογραφία και ψευδή ανωμοτί κατάθεση Την προανάκριση ανέλαβε η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Συνελήφθησαν χθες, 4 Αυγούστου 2016, στη Σπάρτη, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας , δύο ημεδαποί ηλικίας 32 και 35 ετών, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για τα κατά περίπτωση αδικήματα της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση και ληστείες.

Ειδικότερα, απογευματινές ώρες χθες αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ . της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας εντόπισαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου προσπάθησε να αποφύγει τον έλεγχο, κάνοντας αναστροφή και αναπτύσσοντας ταχύτητα. Ακολούθησε καταδίωξη και οι αστυνομικοί πέτυχαν να ακινητοποιήσουν τους δύ ο επιβαίνοντες και να τους προσάγουν στο Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης.

Όπως προέκυψε, σε βάρος του 32χρονου εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, διακεκριμένη κατοχή όπλων και απλή προπαρασκευαστική πλαστογραφία για διακεκριμένη οπλοκατοχή. Σε βάρος του 35χρονου εκκρεμούσαν αποφάσεις για τα αδικήματα της απόπειρας παράνομης βίας, παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας, ενώ μέχρι στιγμής τους έχουν αποδοθεί επιπλέον κατηγορίες για κλοπή, αντίσταση, πλαστογραφία και ψευδή ανωμοτί κατάθεση.

Από την έρευνα προέκυψε ότι το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο είχε κλαπεί την 15-06-2016 από περιοχή της Αττικής, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δυο κινητά τηλέφωνα και δύο πλαστά δελτία ταυτότητας. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές ενώ το προανακριτικό έργο ανέλαβε η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.).

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε