Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Σαρώνουν οι ληστές των χρηματοκιβωτίων

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Τον απόλυτο “πονοκέφαλο” σε επιχειρηματίες και ΕΛ.ΑΣ προκαλεί πλέον η ανεξέλεγκτη δράση των συμμοριών με τα χρηματοκιβώτια, καθώς πλέον οι επιθέσεις τους σε μεγάλες βιομηχανίες και επιχειρήσεις είναι καθημερινές.

Χθες τα ξημερώματα στην περιοχή του Γέρακα χτύπησαν ταυτόχρονα δυο γνωστές διαφημιστικές εταιρείες και μια επιχειρήση εμπορίας γραφικής ύλης, αρπάζοντας ένα χρηματοκιβώτιο και επιλεγμένα συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Μόνο μέσα σε διάστημα ενάμιση μήνα οι κακοποιοί έχουν καταφέρει να εισβάλουν σε 40 επιχειρήσεις και βιομηχανίες σε Αττική και Βοιωτία και σε ορισμένες περιπτώσεις στο Νομό Κορινθίας. Μάλιστα από τους ερευνητές της Ασφάλειας που ασχολούνται με την εξάρθρωση της σπείρας των “χρυσοδάκτυλων επαγγελματιών” εκτιμάται πως η λεία τους υπερβαίνει το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Παράλληλα η ειδική ομάδα που έχει συσταθεί στην Ασφάλεια Αττικής με αντικείμενο των εντοπισμό και την σύλληψη των κακοποιών, έχει βρει μπροστά της ένα σημαντικό εμπόδιο στις έρευνες. Οι 6 ληστές της μιας από τις τρεις σπείρες που έχουν την ίδια πρακτική και θεωρούνται οι πιο επαγγελματίες, είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί και δεν αφήνουν πίσω τους αποτυπώματα και DNA, καθώς φορούν γάντια, ενώ παράλληλα έχουν πιάσει μανίκια και μπατζάκια παντελονιών με λάστιχα, προκειμένου να είναι “αποστειρωμένοι” όταν μπαίνουν σε ένα χώρο.

Μάλιστα οι συγκεκριμένοι κακοποιοί όταν ολοκληρώνουν έναν κύκλο χτυπημάτων, καίνε τα αυτοκίνητα που έχουν κλέψει, με αποτέλεσμα η φωτιά και στην συνέχεια οι ενέργειες των πυροσβεστών με τις μάνικες υπό πίεση να σβήνουν την φωτιά, να έχουν ως αποτέλεσμα την πλήρη καταστροφή των οποιονδήποτε ιχνών είναι δυνατόν να έχουν αφήσει πίσω τους οι δράστες.

Χθες τα ξημερώματα στης 03:30 στην οδό Κομοτηνής, στην περιοχή του Γέρακα, οι “χρυσοδάκτυλοι” διέρρηξαν πόρτα κτηρίου που στεγάζονται δυο γνωστές διαφημιστικές εταιρείες και στην συνέχεια έσπασαν με βαριοπούλα μεσοτοιχία, με αποτέλεσμα να βρεθούν στο λογιστήριο επιχείρησης εμπορίας γραφικής ύλης απ’ όπου και άρπαξαν ένα χρηματοκιβώτιο που περιείχε μεγάλο χρηματικό ποσό.

Οι 6 δράστες αφού έψαξαν τους χώρους άρπαξαν επιλεγμένα ηλεκτρονικούς υπολογιστές συγκεκριμένης φίρμας και διέφυγαν με αυτοκίνητο μάρκας “Toyota Corolla”,το οποίο και έκαψαν σε ερημική περιοχή του Μενιδίου.

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε