Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Σε ανοιχτή γραμμή Έλληνες και Γερμανοί για τις μυστήριες κλοπές στα νοσοκομεία – Πανευρωπαϊκή η σπείρα

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

– Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι Γερμανοί με κλοπές εξειδικευμένων μηχανημάτων από τα νοσοκομεία τους
– Πανευρωπαϊκή η σπείρα που κλέβει και “σπρώχνει” τα νοσοκομειακά μηχανήματα
– Η γερμανική αστυνομία μπλόκαρε δημοπρασία στην οποία πωλείτο κλεμμένο μηχάνημα

Σε απόλυτη συνεργασία βρίσκονται οι ελληνικές με τις γερμανικές αρχές, προκειμένου να αντιμετωπίσουν από κοινού το φαινόμενο των κλοπών από Νοσοκομεία, καθώς και οι Γερμανοί έχουν τους τελευταίους μήνες σοβαρό πρόβλημα στα νοσοκομεία τους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, μέσα σε δυο μήνες “ποντικοί” άρπαξαν από τρία γερμανικά νοσοκομεία, με δεδομένα τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας που έχουν στα νοσηλευτικά τους ιδρύματα οι Γερμανοί, τελευταίας τεχνολογίας γαστροσκόπια, βρογχοσκόπια και κολονοσκόπια, αξίας άνω των 600.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες προχθές οι γερμανικές αρχές έστειλαν επείγον σήμα στης αντίστοιχες ελληνικές, με τα στοιχεία που συγκέντρωσαν από τις έρευνες που πραγματοποίησαν, καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως οι “ποντικοί” που άρπαξαν τα ιατρικά υλικά προέρχονται από κράτη της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Από συγκεκριμένες χώρες της Βαλκανικής Χερσονήσου δηλαδή.

Μάλιστα και σύμφωνα με τις ίδιες πήγες πληροφόρησης, οι Γερμανοί αστυνομικοί εντόπισαν πριν από λίγες ημέρες σε διαδικτυακή δημοπρασία συγκεκριμένης διεθνούς φήμης ιστοσελίδας αγορών και πλειστηριασμών, ορισμένα από τα τελευταίας τεχνολογίας γαστροσκόπια, μπλοκάροντας άμεσα την διαδικασία.

Ήδη η συνεργασία μεταξύ αστυνομιών της Γηραιάς Ηπείρου που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με κλοπές σε νοσοκομεία ειναι στενή και στοχεύουν τόσο στην πλήρη εξάρθρωση της πανευρωπαϊκής σπείρας, όσο και στην αποκάλυψη των ανθρώπων που έδωσαν τις παραγγελίες για την κλοπή εξειδικευμένου ιατρικού εξοπλισμού.

Στο μεταξύ στην Ελλάδα οι αρχές έχουν στα χέρια τους δυο σημαντικές μαρτυρίες, η μια από το Νοσοκομείου του Βόλου και η δεύτερη από το Νοσοκομείο της Λάρισας.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τις πληροφορίες ο ένας από τους διαρρήκτες του Νοσοκομείου του Βόλου ήλθε πρόσωπο με πρόσωπο με έναν από τους υπαλλήλους, ο οποίος τον θεώρησε ύποπτο και τον ρώτησε τι κάνει εκεί, για να λάβει την απάντηση και μάλιστα σε σπαστά ελληνικά: “…. είμαι συγγενής ασθενούς και περιμένω να πάρω εξετάσεις”, στη συνέχεια απομακρύνθηκε από το σημείο.

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε