Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Σε απολογία πέντε κατηγορούμενοι για τη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

Σε νέα απολογία καλούνται πέντε κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

που αντιμετωπίζουν πλέον από τους εφέτες ανακριτές της υπόθεσης, κατηγορίες για την αποστολή των δεκατεσσάρων “τρομοπακέτων” σε πρεσβείες στην Ελλάδα αλλά και σε ξένους ηγέτες.

Οι εφέτες ανακριτές καλούν σε απολογίες την Παρασκευή τους Γεράσιμο Τσάκαλο, Παναγιώτη Αργυρού, Χάρη Χατζιμιχελάκη, Γιώργο Καραγιαννίδη και Αλέξανδρο Μητρούσια ενώ τις επόμενες ημέρες ο κύκλος των κατηγορουμένων για την υπόθεση της αποστολής των παγιδευμένων πακέτων ενδέχεται να “ανοίξει” με κλήσεις σε απολογίες τουλάχιστον άλλων τεσσάρων προσώπων.

Οι δύο πρώτοι από τους κατηγορουμένους έχουν ήδη δηλώσει μέσω ενημερωτικού ιστότοπου “περήφανα μέλη” των “Πυρήνων της Φωτιάς” ,ενώ ο Χατζιμιχαλάκης έχει αναλάβει την πολιτική ευθύνη για ενέργειες της οργάνωσης.

Για την υπόθεση των παγιδευμένων πακέτων οι εφέτες ανακριτές έχουν ζητήσει μέσω δικαστικής συνδρομής στοιχεία τόσο από την Ιταλία όσο και από την Γερμανία – καθώς ένα πακέτο έφθασε στην Γερμανία με παραλήπτη το γραφείο της καγκελαρίου κ. Αγκ. Μέρκελ – ενώ αντίστοιχα στοιχεία έχουν ζητήσει και οι Ιταλοί ανακριτές από τους εδώ ανακριτές για τα πακέτα βόμβες σε πρεσβείες στην Ρώμη.

Την Δευτέρα αναμένεται να ξεκινήσει ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που θα συνεδριάζει στις φυλακές Κορυδαλλού, η δίκη για την πρώτη δικογραφία που αφορά τους “πυρήνες” με κατηγορούμενους 13 νεαρούς εκ των οποίων οι τέσσερις παραμένουν ασύλληπτοι.

Οι κατηγορίες αφορούν την συμμετοχή τους σε εγκληματική οργάνωση, προμήθεια κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών και τις βομβιστικές ενέργειες της οργάνωσης σε βάρος του πρώην υφυπουργού Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Χηνοφώτη, της τότε βουλευτή κ. Λούκας Κατσέλη και των γραφείων του υπουργείου Μακεδονίας Θράκης.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε