Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Σε ισόβια για τον φόνο του Καραμούντζου που συντάραξε το Άργος

Σε ισόβια για τον φόνο του Καραμούντζου που συντάραξε το Άργος

Μία υπόθεση που συντάραξε όχι μόνο το Άργος αλλά και το πανελλήνιο έφτασε στο δικαστήριο…

Ο Κωνσταντίκος Καραμούντζος δολοφονήθηκε τον Φεβρουάριο του 2010 από τον πρώην πεθερό του Σπύρο Λάτση, την πρώην σύζυγό του Ευαγγελία και τον σύντροφό της. Ο 66χρονος οικοδόμος χτυπούσε και ξαναχτυπούσε το θύμα του μέχρι να ξεψυχήσει και στη συνέχεια το πτώμα του βρέθηκε στον ποταμό Ερασινό.

Το φρικτό έγγκλημα ομολόγησε η πρώην σύζυγος δύο ημέρες μετά, η οποία “έδωσε” τον πατέρα της στις αρχές. Ωστόσο ο ίδιος δεν έδειχνε να μετανιώνει στιγμή για την εγκληματική του πράξη και υποστήριξε ότι τον σκότωσε λόγω της βίαιης συμπεριφοράς του θύματος τόσο στην οικογένειά του όσο και στον ίδιο.

Σχεδόν ένα χρόνο μετά, στις 25 Ιανουαρίου, το Πρωτοβάθμιο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κορίνθου με απόφαση του καταδίκασε τους Σπύρο Λάτση σε ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη κατάσταση, ακόμα για περιύβριση νεκρού, παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία σε ισόβια κάθειρξη και 12 μήνες φυλάκιση, την Ευαγγέλια Λάτση για άμεση συνεργία σε δολοφονία από πρόθεση σε ισόβια κάθειρξη, τον Γεώργιο Παναγή για έμμεση συνέργεια σε δολοφονία από πρόθεση σε κάθειρξη 16 ετών.

Η απόφαση είναι εφέσιμη αλλά δεν υπάρχει το δικαίωμα αναστολής της ποινής, δηλαδή θα παραμείνουν φυλακή μέχρι να εκδικαστεί και η έφεση. Σύμφωνα με το inargolida.gr, οι δυο άντρες της υπόθεσης βρίσκονται στις φυλακές Ναυπλίου και η γυναικά στις γυναικείες φυλακές του Ελαιώνα Θηβών.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε