Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Σε συναγερμό η Αντιτρομοκρατική για τον εκρηκτικό μηχανισμό στην Πάρνηθα

Σε συναγερμό η Αντιτρομοκρατική για τον εκρηκτικό μηχανισμό στην Πάρνηθα

Αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός που για πρώτη φορά εντοπίζεται στην Ελλάδα, βρέθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου στο παλιό “Ξενία” της Πάρνηθας.

Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, ο μηχανισμός ήταν μέσα σε πλαστικό βαρέλι κλεισμένο από πάνω με το πώμα του και αποτελείτο από μια φιάλη υγραερίου 12.2 λίτρων, μια μπαταρία αυτοκινήτου δώδεκα βολτ και συνδεσμολογία με καλώδια και ηλεκτρονικό δέκτη.

Ο μηχανισμός μπορούσε να πυροδοτηθεί ασύρματα από απόσταση. Τη βόμβα παρέλαβε ομάδα του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και μεταφέρθηκε στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας όπου και εξετάζεται. Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με αρμόδιο αξιωματικό οι αστυνομικοί έφθασαν στο σημείο όπου βρισκόταν η βόμβα μετά από συγκεκριμένη πληροφορία. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι πιθανόν οι δράστες επεχείρησαν να πυροδοτήσουν τη βόμβα γιατί η φιάλη υγραερίου ήταν ανοιχτή και μύριζε ο χώρος αλλά προφανώς δεν τα κατάφεραν.

Είναι η πρώτη φορά που εντοπίζεται μηχανισμός με αυτή τη συνδεσμολογία και ερευνάται ποιος ήταν ο στόχος και το κίνητρο.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο κάποια οργάνωση να έκανε δοκιμές για τρομοκρατικό χτύπημα στην απόμερη τοποθεσία.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε