Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Σφαίρες στις ταράτσες του Μενιδίου, μια εβδομάδα μετά τον θάνατο του Μάριου! [vid]

Σφαίρες στις ταράτσες του Μενιδίου, μια εβδομάδα μετά τον θάνατο του Μάριου! [vid]

Την ωρα που το “ποτάμι” της οργής ξεχειλίζει στο Μενίδι με τους κατοίκους να διαδηλώνουν καθημερινά ενάντια στις μαφίες και τα καρτέλ των ναρκωτικών που λυμαίνονται τις γειτονιές τους, οι πυροβολισμοί από τον καταυλισμό της οδού Μόρνου συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό προκαλώντας την αγανάκτηση όσων θρηνούν ακόμα για το θάνατο του Μάριου.

Το βράδυ της Κυριακής στις εργατικές πολυκατοικίες του Προφήτη Ηλία ακούστηκαν ξανά πυροβολισμοί από τον καταυλισμό των Ρομά, ο οποίος βρίσκεται μόλις 300 μέτρα μακριά.

Το επόμενο πρωί ο κ. Νεόφυτος, κάτοικος τους συνοικισμού, μάζεψε από την ταράτσα του σπιτιού του σφαίρες από καλασνικοφ οι οποίες ειχαν καρφωθεί στο τσιμέντο και εκφράζει στο Newsit.gr τις ανησυχίες και τους φόβους του για τα δυο του παιδιά τα οποία παίζουν καθημερινά εκεί.

«Όλο το βράδυ ακούγονταν πυροβολισμοί. Ανέβηκα το πρωί να ταΐσω το σκύλο που έχουμε στην ταράτσα της πολυκατοικίας και βρήκα καρφωμένες στο τσιμέντο δεκάδες σφαίρες. Με τρόμαξε η εικόνα με τις σφηνωμένες σφαίρες στο έδαφος. Αν ήταν εκεί τα παιδιά μου, όπως συνέβη με τον Μάριο, τι θα μπορούσε να γίνει;», τονίζει ανήσυχος ο 40χρονος πατέρας και εξηγεί πως όσοι μένουν στον προφήτη Ηλία έχουν μάθει να ζουν με τον ήχο από τις ριπές των όπλων. «Όσα χρόνια ζω εδώ ακούω πυροβολισμούς από τον καταυλισμό των τσιγγάνων. Πυροβολούν για οποιοδήποτε λόγο. Πυροβολούν στα γλέντια, στις βαφτίσεις, ακόμη και όταν τσακωθούν μεταξύ τους», περιγράφει στο Newsit ο κ. Νεόφυτος επισημαίνοντας ότι η περιοχή που βρίσκεται δυο στενά μακριά από το σπίτι του ήταν ανέκαθεν για τον ίδιο και τους γείτονες μια «απαγορευμένη ζώνη».

«Όταν ξεχνιόμασταν στις βόλτες με τα ποδήλατα και μπαίναμε μέσα στον καταυλισμό τρέχαμε για να απομακρυνθούμε. Ενας τσιγγάνος κάποτε πήγε να μου επιτεθεί και τον κυνήγησα μέχρι τα σπίτια τους. Κρυβόταν εκει γιατί ήξερε ότι δεν μπορούσα να πλησιάσω. Και ας βρισκόμουν στη γειτονιά μου, 200 μέτρα από το σπίτι μου», προσθέτει. Ο κ.Νεόφυτος μέχρι την περασμένη Πέμπτη δεν φανταζόταν ότι οι αδέσποτες σφαίρες που έβρισκε καθημερινά στο σπίτι του μπορούν να προκαλέσουν το θάνατο και δεν κρύβει οτι ανησυχεί πλέον για τη ζωή των παιδιών του. «Αφου τρυπάνε το τσιμέντο φαντάσου τι μπορεί να προκαλέσουν στο κεφαλάκι ενός παιδιού», λέει χαρακτηριστικά.

Λίγο πριν ξεκινήσει η χθεσινή πορεία των κατοίκων του Μενιδίου ενάντια στην εγκληματικότητα που μαστίζει την περιοχή ο κ. Νεόφυτος μας αποκαλύπτει και τα μυστικά που κρύβονται πίσω από την παραβατικότητα των συμμοριών των Ρομά. «Την ημέρα έτσι και ακούσεις δυνατά μουσική αυτό σημαίνει ότι οι έμποροι καλούν τους τοξικομανείς να πλησιάσουν τις πιάτσες προκειμένου να προμηθευτούν τη δόση τους. Όταν πέφτει το σκοτάδι το σύνθημα για να ξεκινήσει η διακίνηση είναι οι πυροβολισμοί».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε