Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Σμπώκος: Είμαι αθώος – Πήρε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα

Σμπώκος: Είμαι αθώος – Πήρε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα

Φορώντας ένα γαλάζιο πουκάμισο και χωρίς χειροπέδες (όπως άλλωστε και ο Άκης Τσοχατζόπουλος) οδηγήθηκε ο Γιάννης Σμπώκος στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Αρνήθηκε κάθε κατηγορία και πήρε προσθεσμία για να απολογηθεί.

“Είμαι αθώος, ό,τι έχω να πω θα το πω στον ανακριτή” δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Γιάννης Σμπώκος, που στη σύντομη απολογία του αρνήθηκε οποιαδήποτε κατηγορία.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος του, φέρεται να προχώρησε σε «ξέπλυμα παράνομων χρημάτων» που υπολογίζονται σε 40 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που εκτιμάται ότι ανέβηκε στα 80 εκατομμύρια, καθώς το αρχικό ποσό επενδύθηκε μέσω της χρηματιστηριακής εταιρίας του πεθερού του.

Για τα κατασχεθέντα όπλα, ο εισαγγελέας διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, ώστε να διαπιστωθεί αν τα κατείχε νομίμως.

Ο Γ. Σμπώκος συνελήφθη το απόγευμα της Τρίτης στο γραφείο του στους Αμπελόκηπους, αφού μετά την απολογία του επίσης κατηγορούμενου για το σκάνδαλο με τις μίζες, Νίκου Ζήγρα, θεωρήθηκε ύποπτος φυγής.

Είχε, νωρίτερα, περάσει και από την Ασφάλεια για την καθιερωμένη δακτυλοσκόπηση και μετά στο αυτόφωρο καθώς εντοπίστηκαν στο σπίτι του όπλα τα οποία κατείχε παράνομα (διαβάστε περισσότερα εδώ).


Ένα από τα όπλα το κατείχε παράνομα, για το άλλο είχε άδεια και για ένα τρίτο ισχυρίστηκε πως του το είχε κάνει δωρεά η Ελληνική Βιομηχανία Όπλων κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Υπουργείο Άμυνας και πως δε γνώριζε ότι χρειαζόταν άδεια κατοχής. Υποστήριξε επίσης ότι δεν θυμόταν που το έχει, πιθανολόγησε όμως ότι ίσως βρίσκεται στο σπίτι στο χωριό του στην Κρήτη.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η άδεια οπλοφορίας που είχε ο Γιάννης Σμπώκος για ένα από τα όπλα που βρέθηκαν σπίτι του, είχε λήξει από το 2011. Μάλιστα, το τμήμα Ασφαλείας Κηφισιάς είχε σχηματίσει δικογραφία σε βάρος του για παράνομη οπλοκατοχή, καθώς δεν είχε ανανεώσει την άδεια οπλοφορίας του και δεν τον είχαν βρει ποτέ στον δηλωμένο τόπο διαμονής του, στην οδό Καραϊσκάκη 70 στην Κηφισιά.

Είχε νοικιάσει άλλο διαμέρισμα κοντά σε εκείνο, στο οποίο διέμενε η σύζυγός του και ο γιος του ενώ, εκείνος, το τελευταίο χρονικό διάστημα είχε κάνει… σπίτι του, το γραφείο του στη Μεσογείων 30, στους Αμπελοκήπους. Φρόντισε, μάλιστα, να είναι όσο πιο διακριτικός γινόταν. Τόσο που κανείς στην πολυκατοικία δεν ήξερε πως εκεί έμενε ο πρώην ΓΓ εξοπλισμών.

Η αστυνομία τον εντόπισε όταν αστυνομικοί τον είδαν να μπαίνει πολυκατοικία. Πήγαν στο γραφείο και χτύπησαν το κουδούνι, αλλά εκείνος αρνήθηκε να τους ανοίξει. Το έκανε μόνο όταν τον απείλησαν ότι θα καλούσαν κλειδαρά!

Από γραφείο και διαμέρισμά του, οι αστυνομικοί κατάσχεσαν δύο λάπτοπ, δύο σταθερούς υπολογιστές και έγγραφα, τα περισσότερα από τα οποία αφορούσαν την υπόθεσή του. Δε βρήκαν όμως τραπεζικά βιβλιάρια.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: EUROKONISSI

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ποιος είναι ο Γιάννης Σμπώκος

Στο αυτόφωρο για τα όπλα πριν τον εισαγγελέα για τις μίζες ο Ι. Σμπώκος

Βρέθηκαν όπλα στο σπίτι του Ι. Σμπώκου

Συνελήφθη ο Γιάννης Σμπώκος: “Ρε παιδιά μελετώ τη δικογραφία τώρα” – Τον θεώρησαν ύποπτο φυγής

Νέες προθεσμίες μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου έλαβαν οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου

Άκης: «Ρε Σμπώκο, ανέχεσαι να έχω βρεθεί ζητιάνος!»

Άκης-Σμπώκος.Μαζί και στη φυλακή.Τι λέει ο “Ανωγιανός” για τις αγορές εξοπλισμών

Κόλαφος το κατηγορητήριο για τον Σμπώκο – “Έβγαλε 80 εκατ. ευρώ από μίζες”

Τσοχατζόπουλος-Σμπώκος: Από τ΄Ανώγεια στα κατώγια μέσω ημερολογίων

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε