Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Σοκ! Μάνα κι αδερφή του Αλέξη είχαν προαναγγείλει την αυτοκτονία τους

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

Η μητέρα και η αδερφή του αδικοχαμένου Αλέξη Νικολόπουλου είχαν προαναγγείλει το τραγικό τους τέλος. Απούσα η Πολιτεία, ουδέποτε ενδιαφέρθηκε για το δράμα τους, είχε καταγγείλει η 52χρονη αυτόχειρας. Δείτε τα βίντεο…

Η απίστευτη τραγωδία που συγκλόνισε το Αγρίνιο και ολόκληρη την Ελλάδα είχε προαναγγελθεί από τα δυο θύματα. Τη μητέρα και τη 16χρονη αδελφή του Αλέξη Νικολόπουλου, ενός από τα θύματα του πενταπλού φονικού στο Αγρίνιο, στις 25 Νοεμβρίου του 2006, που έδωσαν τέλος στη ζωή τους την Κυριακή.

Τις δύο γυναίκες εντόπισε αναίσθητες, πεσμένες στο πάτωμα του σπιτιού τους, στο χωριό Καμαρούλα, το τρίτο παιδί της οικογένειας, ο 24χρονος Βασίλης, όταν επέστρεψε από την Αθήνα, όπου είχε πάει για να παρακολουθήσει το ντέρμπι ΠΑΟ-Ολυμπιακού.

Δίπλα τους βρέθηκαν δύο μπουκάλια με εντομοκτόνο, τα οποία ήταν άδεια και δύο ιδιόχειρα σημειώματα. Αμφότερες είχαν προαναγγείλει την πρόθεσή τους να δώσουν τέλος στη ζωή τους. Η πρώτη αμέσως μετά τον θάνατο του γιού της και η νεαρή κοπέλα, την περασμένη Παρασκευή όταν το εκμυστηρεύτηκε στην κολλητή της φίλη.

Η άτυχη μητέρα είχε εκφράσει σοβαρά παράπονα για την απουσία της Πολιτείας, τονίζοντας πως ουδέποτε κάποιος ψυχολογός είχε ασχοληθεί να ρωτήσει αν χρειαζόταν κάτι εκείνη και η οικογένειά της. «Δεν είδα κανέναν από εκείνους που έρχονταν και ζητούσαν την ψήφο μου… Έστω να μας στηρίξουν με λόγια. Στις φυλακές βοηθούσαν το κτήνος, σε εμάς δεν ήρθε κανείς, αν εγώ είχα τάσεις αυτοκτονίας ή αν μου συμβαίνει οτιδήποτε άλλους. Ζητιάνοι δε γίναμε ούτε και θα γίνουμε», ήταν τα λόγια της.


Το σημείωμα της μητέρας
“Δεν μπορώ άλλο τη ζωή μου χωρίς τον μικρό μου τον Αλέξη. Θα σας βλέπω μαζί με τον Αλέξη από ψηλά.
Σας ζητάω συγγνώμη.”

Δυστυχώς όπως όλα δείχνουν η 16χρονη κοπέλα που κοιμόταν, ξύπνησε και είδε τη μητέρα της νεκρή. Διάβασε το σημείωμα και πήρε την απόφαση να την ακολουθήσει στο θάνατο με τον ίδιο τρόπο…


Το σημείωμα της 16χρονης αδελφής
“Βρήκα τη μαμά νεκρή. Δεν μπορώ άλλο αυτή τη ζωή θα πεθάνω και γω.
Βασίλη να είσαι δυνατός και να προσέχεις”

Το 16χρονο κορίτσι είχε αποκαλύψει την πρόθεσή της, την περασμένη Παρασκευή στο σχολείο. Δείτε το βίντεο…

Όπως εξηγούν οι συγχωριανοί η 52χρονη μητέρα ποτέ δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το χαμό του παιδιού. Η κατάστασή της είχε επιδεινωθεί δραματικά τις τελευταίες ημέρες μετά και τις 17 Μαρτίου, οπότε το αδικοχαμένο της παιδί θα είχε την ονομαστική του εορτή.

Οι δύο κτηνοτρόφοι Διονύσης και Λυσίμαχος Φούκας -πατέρας και γιος- καταδικάστηκαν για τη δολοφονία των κυνηγών Χρήστου και Βασίλη Νικολόπουλου, Ηλία Πίππα, Αλέξη Νικολόπουλου και Λάμπρου Ανδρέσα, όλοι ξαδέλφια μεταξύ τους, διότι όπως ισχυρίστηκαν, πατούσαν τα τριφύλλια τους και ενοχλούσαν με τους πυροβολισμούς τα ζώα τους.

Τον Μάρτιο του 2008, το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αιγίου καταδίκασε τους δράστες σε πέντε φορές ισόβια, την ανώτατη ποινή για το πενταπλό φονικό.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε