Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Σουηδία και Σερβία άφηναν τον επικίνδυνο τζιχαντιστή να σουλατσάρει ελεύθερος!

Σουηδία και Σερβία άφηναν τον επικίνδυνο τζιχαντιστή να σουλατσάρει ελεύθερος!

– Ο ένας από τους δυο τζιχαντιστές που συνελήφθησαν στην Αλεξανδρούπολη θεωρείται ένας άνθρωπος ιδιαίτερα επικίνδυνος
– Οι αρχές άλλων ευρωπαϊκών χωρών τον είχαν αφήσει να κινείται ελεύθερος, ιδιαίτερα αυτή την εποχή και αν δεν συλλαμβανόταν κατά τύχη στην Ελλάδα ποιός ξέρει τι θα έκανε!
– Θεωρείται στέλεχος της Αλ Κάϊντα και αιμοσταγής δολοφόνος – Μεγάλη η ευθύνη της Σουηδίας που δεν είχε ενημερώσει τις ελληνικές αρχές

Ας δούμε λοιπόν την προϊστορία του 29χρονου, Μίρσαντ Μπεκτάσεβιτς ο οποίος κατάγεται από την Σερβία αλλά μετανάστευσε στην Σουηδία με την οικογένειά του το 1994.

Όπως γράφει ο σερβικός Τύπος, ο 29χρονος Μίρσαντ Μπεκτάσεβιτς κατάγεται από την πόλη Νόβι Πάζαρ στην νοτιοδυτική Σερβία και η οικογένειά του το 1994 μετανάστευσε στη Σουηδία. Σύμφωνα με τα βοσνιακά και τα σερβικά ΜΜΕ, ο Μπεκτάσεβιτς θεωρείται στέλεχος της Αλ Κάιντα στα Βαλκάνια και ιδιαίτερα επικίνδυνος. Η βοσνιακή δημόσια τηλεόραση (FTV) αναφέρει, επικαλούμενη αξιόπιστες πηγές, ότι έχει ήδη πολεμήσει στη Συρία, όπου πήγε μετά την αποφυλάκισή του, το 2011.

Επίσης, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία των βοσνιακών αρχών ασφαλείας ο Μίρσαντ Μπεκτάσεβιτς μέσα στο 2015 προσπάθησε τρεις φορές να μπει από τη Σερβία στην Βοσνία, αλλά δεν τού επιτράπηκε η είσοδος. Στην τρίτη προσπάθεια, αναφέρει η βοσνιακή δημόσια τηλεόραση, τού επιβλήθηκε ποινή οριστικής απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.

Ο Μίρσαντ Μπεκτάσεβιτς συνελήφθη το 2005 στο Σεράγεβο, ύστερα από επιδρομή της αστυνομίας στο σπίτι όπου διέμενε και όπου βρέθηκε εκρηκτική ύλη 20 κιλών, μία αυτοσχέδια ζώνη εκρηκτικών, πυροκροτητές και βιντεοκασέτα με οδηγίες για την κατασκευή αυτοσχέδιας βόμβας.

Το 2007, ο Μπεκτάσεβιτς καταδικάστηκε σε φυλάκιση 15 ετών για προετοιμασία τρομοκρατικών επιθέσεων. Έκανε ένσταση και η ποινή του μειώθηκε στα οχτώ χρόνια. Το 2009 ικανοποιήθηκε το αίτημά του να έκτιση την ποινή του στη Σουηδία, χώρα της οποίας ήταν υπήκοος, και αφού εξέτισε τα 2/3 της ποινής το 2011 αποφυλακίστηκε.

Το ερώτημα είναι λοιπόν: Ένας τόσο επικίνδυνος άνθρωπος γιατί μπορούσε να κυκλοφορεί ελεύθερος ειδικά μετά τα γεγονότα του Παρισιού!

Εκτός από τον 29χρονο ο δεύτερος συλληφθείς είναι κι ένας 25χρονος από την Υεμένη.

Όπως σας έχει ήδη ενημερώσει το newsit.gr, ο 29χρονος Μίρσαντ Μπεκτάσεβιτς έχει καταδικαστεί στο παρελθόν και μάλιστα έχει εκτίσει ποινή φυλάκισης. Συγκεκριμένα, το 2005 (σ.σ. σε ηλικία μόλις 18 ετών) και μετά από επέμβαση των μυστικών υπηρεσιών της Βοσνίας, είχε συλληφθεί, διότι στο σπίτι του στο Σεράγεβο είχαν βρεθεί εκρηκτικά, μία έτοιμη ζώνη με εκρηκτικά (σ.σ. από αυτές που φορούν οι καμικάζι), προπαγανδιστικό υλικό της Αλ Κάιντα, καθώς και ένα βίντεο με έναν κουκουλοφόρο ο οποίος εκτόξευε απειλές για τρομοκρατικές ενέργειες στον Λευκό Οίκο και το Καπιτώλιο!

Μετά την αποφυλάκισή του τα ίχνη του χάθηκαν και πλέον βρέθηκε ξανά στην Αλεξανδρούπολη, προσπαθώντας να περάσει στην Τουρκία μαζί με τον 25χρονο.

O Mirsad Bektasevic και το οπλοστάσιό του / Φωτό: Youtube

Στο συγκεκριμένο βίντεο απειλεί να "χτυπήσει" τον Λευκό Οίκο και το Καπιτώλιο / Φωτό: Youtube

O Mirsad Bektasevic, σε ηλικία μόλις 18 ετών συνελήφθη για τρομοκρατία / Φωτό: Youtube

Την ίδια ώρα, ένα βίντεο που είναι αναρτημένο στο Youtube από το 2010, είναι… αφιερωμένο στον 29χρονο Μίρσαντ Μπεκτάσεβιτς και στην τρομοκρατική του δραστηριότητα, καθώς και τις σχέσεις του με την Αλ Κάιντα. Στο βίντεο περιλαμβάνονται και αποσπάσματα από το βίντεο που ο ίδιος είχε αναρτήσει (και βρήκαν οι αρχές στο σπίτι του), στο οποίο απειλούσε πως ετοίμαζε τρομοκρατικά χτυπήματα σε Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες.

Δείτε το βίντεο

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου – Πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε