Τρίτη, 19 Μαρ.
14oC Αθήνα

Σπείρα Ρομά: “Πάσαραν” τα κλοπιμαία σε γνωστό κοσμηματοπώλη των βορείων προαστίων!

Σπείρα Ρομά: “Πάσαραν” τα κλοπιμαία σε γνωστό κοσμηματοπώλη των βορείων προαστίων!

Μεγάλη ποσότητα κοσμημάτων που η σπείρα των Ρομά είχε “ξαφρίσει” από άλλο κοσμηματοπωλείο βρέθηκε στην κατοχή γνωστού κοσμηματοπώλη των βορείων προαστίων. Η αποκάλυψη έρχεται μόλις μια μέρα αφού η αστυνομία έκανε εφόδους σε σπίτια εμπλεκομένων και δόθηκε εισαγγελική εντολή για άνοιγμα τραπεζικών θυρίδων!

Όπως φαίνεται από τις μέχρι στιγμής έρευνες, τα μέλη της σπείρας των Ρομά, μετέτρεπαν τα κλοπιμαία τους από τα κοσμηματοπωλεία που λήστευαν ακόμη και σε πλάκες χρυσού, τις οποίες έκαναν… “εξαγωγή”. Γι’ αυτό και οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση ακολουθούν στο… δρόμο του χρυσού σε όλη την Ευρώπη και κυρίως σε Γερμανία, Γαλλία, Ελβετία και Ιταλία.

Στο στόχαστρο των ερευνών έχουν μπει και ηχηρά ονόματα της αθηναϊκής ζωής, που θα κληθούν να καταθέσουν αν γνωρίζουν το παραμικρό!

Όπως είχε αποκαλύψει το newsit.gr, πριν από περίπου τρία χρόνια, κοσμηματοπώλης του Κολωνακίου που φέρεται να αγόραζε από τον κατηγορούμενο Α. Αγλούπα ακριβά κομμάτια που είχε κλέψει από σπίτια επωνύμων η σπείρα των Ρομά, είχε πουλήσει ένα κλεμμένο ρολόι κι ένα κλεμμένο δαχτυλίδι σε Διεθνή Έκθεση κοσμημάτων στη Γερμανία.

Εκεί φέρεται να πούλησε σε επαγγελματία ένα πανάκριβο ρολόι κι ένα μονόπετρο δαχτυλίδι. Μάλιστα το ρολόι συνοδευόταν από τα απαραίτητα παραστατικά, αλλά και την εγγύηση γνησιότητας.

Όταν πια η Έκθεση είχε λάβει τέλος και ο Έλληνας κοσμηματοπώλης είχε επιστρέψει στην Ελλάδα, ο αγοραστής των δυο πανάκριβων αντικειμένων, μελετώντας τα παραστατικά που συνόδευαν το ρολόι άρχισε να καταλαβαίνει πως κάτι δεν πάει καλά με τα έγγραφα. Αμέσως απευθύνθηκε σε επίσημους εκτιμητές, οι οποίοι επιβεβαίωσαν πως το ρολόι είναι απόλυτα γνήσιο, πλην όμως τα έγγραφα που το συνοδεύουν είναι… πειραγμένα!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε