Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Σπείρα προσπάθησε να πουλήσει βρέφος τριών μηνών

22χρονη από τη Βουλγαρία με τη βοήθεια άλλων πέντε συμπατριωτών της επιχείρησε να πουλήσει το τριών μηνών αγοράκι της έναντι 14.000 ευρώ!

Αξιοποιώντας τις πληροφορίες που έφτασαν στα χέρια τους, με βάση τις οποίες αλλοδαποί επρόκειτο να πωλήσουν βρέφος έναντι αμοιβής, οι άνδρες της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων έφτασαν στα ίχνη 32χρονου άνδρα, υπήκοου Βουλγαρίας, ο οποίος ανέλαβε το ρόλο του μεσολαβητή.

Ζευγάρι αστυνομικών υποδύθηκε στους αγοραστές και έκλεισαν ραντεβού με τον 32χρονο την περασμένη Τετάρτη. Συμφώνησαν να συναντηθούν ξανά το πρωί της Παρασκευής για να γίνει η αγοραπωλησία του βρέφους. Ο 32χρονος ζήτησε 14.000 ευρώ, ενώ έκανε δεκτό το αίτημα των αστυνομικών να δουν το παιδί παρουσία και της μητέρας του, η οποία προσκόμισε πιστοποιητικό υγείας καθώς και την ληξιαρχική πράξη της γέννησης του.

Οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση και περίπου στις 10:00 το πρωί της Παρασκευής έγινε το προγραμματισμένο ραντεβού. Ο 32χρονος κατηγορούμενος απαίτησε την παρουσία μόνο της γυναίκας αστυνομικού και αφού βεβαιώθηκε ότι έφερε μαζί της το συμφωνηθέν χρηματικό ποσό, τη μετέφερε κοντά στο Νοσοκομείου Χανίων, όπου και την άφησε να περιμένει.

Ο πωλητής με την σύζυγό του μετέβησαν σε παρακείμενη καφετέρια, όπου φυλάσσονταν το ανήλικο από άλλο ζευγάρι. Στη συνέχεια επανήλθε στο σημείο και παρέδωσε το βρέφος, αφού παρέλαβε τα χρήματα που είχαν συμφωνηθεί. Αστυνομικοί που είχαν ακροβολιστεί στο σημείο συνέλαβαν και τα τέσσερα άτομα και κατέσχεσαν τις 14.000 ευρώ.

Κατά την προανάκριση, προέκυψε επιπλέον η συμμετοχή στην αγοραπωλησία του βρέφους ενός άνδρα και μίας γυναίκας υπηκόων Βουλγαρίας, οι οποίοι και συνελήφθησαν στην Παλαιόχωρα-Χανίων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν το Σάββατο στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε