Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Σπείρα ρήμαζε δημοτικά σχολεία στη Δ. Αττική

Μετά τις τράπεζες, τα περίπτερα, τα σπίτια, τα καταστήματα, τώρα στόχος των αδίστακτων ληστών γίνονται και τα δημοτικά σχολεία.

Τρεις Έλληνες, ηλικίας 22 ετών, συνελήφθησαν γιατί είχαν ρημάξει σχολεία στα Λιόσια, ενώ η αστυνομία αναζητά και έναν τέταρτο συνεργό τους. Δυο από τους δράστες συνελήφθησαν, ξημερώματα της Μ. Δευτέρας, εντός του κτιρίου που στεγάζει το Δημοτικό σχολείο της περιοχής, όπου είχαν μπει παραβιάζοντας παράθυρο και με σκοπό να κλέψουν τους φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές από το γραφείο των δασκάλων.

Ο τρίτος δράστης συνελήφθη εκτός του σχολικού κτιρίου, όπου κράταγε… τσίλιες.

Ήταν συνηθισμένη πρακτική της σπείρας να εισβάλει ξημερώματα στα σχολεία της δυτικής Αττικής, παραβιάζοντας παράθυρα και πόρτες. Έκλεβαν από φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές και ηλεκτρονικές συσκευές, μέχρι χρήματα από τα γραφεία των δασκάλων, των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων και τα κυλικεία.

Από την έρευνα –προανάκριση διαπιστώθηκε ότι οι συλληφθέντες κατά το τελευταίο δίμηνο, διέπραξαν κλοπές από έξι δημοτικά σχολεία (δύο στο Χαϊδάρι, δύο στο Αιγάλεω, ένα στην Αγία Βαρβάρα και ένα στο Περιστέρι) από τα οποία αφαίρεσαν συνολικά 44 φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, κεντρικές μονάδες και οθόνες Η/Υ, φωτογραφικές μηχανές κ.α.

Η συνολική αξία των αφαιρεθέντων ξεπερνά το χρηματικό ποσό των 50.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε