Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Τι είδε η αντιτρομοκρατική στο σημειωματάριο φωτιά στη γιάφκα του Μαραθώνα

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Το γραφικό χαρακτήρα του αυτόχειρα ληστή του Δίστομου, Σπύρου Δραβίλα, «βλέπουν» στην Αντιτρομοκρατική, όσον αφορά στο εγχειρίδιο της «καλής απαγωγής» που βρέθηκε στην γιάφκα του Μαραθώνα, περιέχοντας ονόματα ισχυρών προσώπων της επιχειρηματικής και εφοπλιστικής ζωής του τόπου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πρώτα συμπεράσματα από το εργαστήριο γραφολογικής όπου έχει δοθεί για εξέταση το σημειωματάριο με τα ονόματα των εφοπλιστών και τις οδηγίες για μια… επιτυχημένη απαγωγή, δείχνουν το Σπύρο Δραβίλα ως τον άνθρωπο που φέρεται να συνέταξε το εγχειρίδιο.
Ωστόσο σε τουλάχιστον δυο σελίδες του σημειωματάριου διακρίνεται από τους ειδικούς κι ένας δεύτερος γραφικός χαρακτήρας, ο οποίος δεν αποκλείεται να ανήκει σε κάποιον από τους ήδη συλληφθέντες για την συμμετοχή του στην συμμορία των ληστών του Διστόμου, που φέρονται να διατηρούν στενές επαφές με το λεγόμενο Ελληνικό «Αντάρτικο Πόλης».

Παράλληλα και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι ιδιόχειρες σημειώσεις στο μπλοκ με τα ονόματα είναι σχετικά παλιές, ίσως λίγο μετά τις αρχές του 2014, και σίγουρα το «κεφάλαιο» που αναφέρεται σε λάθη που πρέπει να αποφύγουν οι απαγωγείς, το πώς πρέπει να μιλούν με τους συγγενείς του απαχθέντος και κυρίως το πώς θα γίνει η απαγωγή του «στόχου», γράφονται έπειτα από την αποτυχημένη απόπειρα απαγωγής του Κίκου Μαρτίνου, του γιου του γνωστού εφοπλιστή.
Το Δεκέμβριο του 2013 πραγματοποιήθηκε η επιχείρηση για την απαγωγή του γόνου της εφοπλιστικής οικογένειας, στην περιοχή της Βούλας, χωρίς όμως επιτυχία, καθώς ο νεαρός κατάφερε να αποφύγει τον κλοιό που είχαν δημιουργήσει με δυο αυτοκίνητα οι επίδοξοι απαγωγείς του με αποτέλεσμα ο ίδιος να καταλήξει στο προαύλιο του κτιρίου που στεγάζεται η Εταιρεία του.

Φαίνεται λοιπόν πως αυτή η απόπειρα απαγωγής ήταν το μεγάλο σχέδιο της συμμορίας, το οποίο όμως δεν στέφθηκε με επιτυχία και έκτοτε εγκατέλειψαν προσωρινά ίσως την ιδέα, για κάποια απαγωγή.
Στο συμπέρασμα αυτό φαίνεται να καταλήγουν και οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής, καθώς μίλησαν με κάποιους από τους εφοπλιστές «στόχους» των οποίων τα ονόματα φιγουράρουν στο σημειωματάριο, διαπιστώνοντας πως πολλά από τα στοιχεία που αναφέρονται σε αυτό και στηρίζονται σε φυσικές παρακολουθήσεις, έχουν αλλάξει κατά πολύ και κατά συνέπεια πρόκειται για πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν προς τα τέλη του 2013 αρχές του 2014.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

 

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε