Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Στα μαλακά ο πορτιέρης για την δολοφονία Ντουζόν

Ο βασικός κατηγορούμενος για την δολοφονία του 20χρονου αυστραλού. ΦΩΤΟ REUTERS
Ο βασικός κατηγορούμενος για την δολοφονία του 20χρονου αυστραλού. ΦΩΤΟ REUTERS

Ποινή κάθειρξης 22 χρόνων και 6 μηνών επιβλήθηκε στον 25χρονο πορτιέρη που σκότωσε πριν από δύο χρόνια…

 τον 20χρονο αυστραλό Ντουζόν Ζάμιτ στη Μύκονο.

  Το δικαστήριο αποφάσισε πως ο 25χρονος είναι ένοχος όχι όμως για ανθρωποκτονία όπως αρχικά ήταν η κατηγορία αλλά για πρόκληση θανατηφόρων σωματικών βλαβών. 

 Ένοχοι κρίθηκαν και άλλοι δύο που ήταν στην σκηνή αλλά μόνο για  απλή συνέργεια. Στον ένα επιβλήθηκε ποινή 8 ετών και 2 μηνών και στον δεύτερο 7 ετών και 6 μηνών. Ο τέταρτος κατηγορούμενος, ιδιοκτήτης του μπαρ κρίθηκε αθώος.  

Όλοι θα ζητήσουν έφεση της απόφασης του δικαστηρίου. Συγκεκριμένα οι δύο κατηγορούμενοι για απλή συνέργεια θα ζητήσουν αναστολή της ποινή για να μην φυλακιστούν μέχρι να βγει το αποτέλεσμα της έφεσης. 

Άλλος ένας που κατηγορείται για συμμετοχή στη δολοφονία είναι ανήλικος και αναμένεται να δικαστεί σε δικαστήριο ανηλίκων τις επόμενες ημέρες.
 
Από την πλευρά της υπεράσπισης δόθηκε έμφαση στο βάρος της ευθύνης που έχει η απόφασή κυρίως των ενόρκων για την τύχη της ζωής των κατηγορουμένων.
 

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ ΝΤΟΥΖΟΝ ΖΑΜΙΤ

Ο Αντωνόπουλος το βράδυ της 28ης Ιουλίου 2008, μαζί με δύο υπαλλήλους, τον ιδιοκτήτη ενός νυχτερινού κέντρου και έναν ακόμη ανήλικο, επιτέθηκε σε μια παρέα τουριστών.

Με ένα κλόμπ ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου το νεαρό Αυστραλό έξω από το μπαρ Tropicana.

Ο Ντουζόν μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο Ερρίκος Ντυνάν.

Μερικές μέρες μετά και ενώ ο Ντουζόν ήταν κλινικά νεκρός, ο πατέρας του Όλιβερ Ζάμιτ συγκλόνισε το πανελλήνιο αποφασίζοντας να τον αποσυνδέσει από τα μηχανήματα που τον κρατούσαν στη ζωή.

  Ο Ολιβερ Ζάμιτ, αποφάσισε να δωρίσει την καρδιά του παιδιού του στον καρδιοπαθή Κώστα Γριμπίλα.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε