Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Στεφανάκος: Τσούλες της δημοσιογραφίας και της ασφάλειας

Στεφανάκος: Τσούλες της δημοσιογραφίας και της ασφάλειας

Με μια σκληρή δήλωση στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο πρόσφατα αποφυλακισθείς Βασίλης Στεφανάκος επιτίθεται σε δημοσιογράφους και αστυνομικούς για όσα γράφτηκαν σχετικά με την αποφυλάκισή του.

«Για ανακριβή σχόλια και συζητήσεις που γίνονται ανάμεσα σε τσούλες της δημοσιογραφίας και κάποιες τσούλες της ασφάλειας», μιλά ο πρώην βαρυποινίτης, Βασίλης Στεφανάκος. Κάνει λόγο επίσης για λιβελογραφήματα που ήταν μεθοδευμένα.

Ο Βασίλης Στεφανάκος αποφυλακίστηκε την περασμένη εβδομάδα κάνοντας χρήση του νόμου Παρασκευόπουλου για την αποσυμφόρηση των φυλακών. Ο νόμος 4322 προβλέπει την υπο προϋποθέσεις αποφυλάκιση κρατουμένων.

Επίσης, πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης αναφερόμενες επίσης σε κάποια χθεσινά δημοσιεύματα έλεγαν ότι τα τελευταία 20 χρόνια λόγω της μεγάλης συμφόρησης των φυλακών κάθε χρόνο ανανεώνονται οι ρυθμίσεις που αφορούν την αποσυμφόρηση των καταστημάτων κράτησης αφού έχουμε τους περισσότερους ισοβίτες από όλες τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ. Ελεγαν επίσης ότι στο πλαίσιο αυτό αντικαταστάθηκε η κράτηση του Βασίλη Στεφανάκου με την επιβολή όρων και μάλιστα με καθυστέρηση έξι μηνών αφού ο συγκεκριμένος κρατούμενος είχε θεμελιώσει το δικαίωμα του συγκεκριμένου ευεργητήματος από τις 19 Μαρτίου 2016.  

πηγη: Εφημερίδα των Συντακτών

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε