Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Στην φυλακή όλοι οι συγκατηγορούμενοι του Ακη Τσοχατζόπουλου

Στην φυλακή όλοι οι συγκατηγορούμενοι του Ακη Τσοχατζόπουλου

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά την απολογία τους η λογίστρια του Άκη Τσοχατζόπουλου, Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, ο ξάδελφός του Νίκος Ζήγρας και ο επιχειρηματίας Γ.Σαχπατζίδης για την υπόθεση της νομιμοποίησης παράνομων αμοιβών του πρώην υπουργού από εξοπλιστικά προγράμματα.

Ποιοί είναι και γιατί κατηγορούνται:

1. Νικόλαος Παύλος Ζήγρας του Γεωργίου, εξάδελφος του πρώην υπουργού, δικαιούχο εξωχώριων εταιρειών που έχουν εμπλακεί σε αγοραπωλησίες ακινήτων, μεταξύ αυτών και του ακινήτου στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα ο κατηγορούμενος, «ενεργώντας από κοινού με τον πρώην υπουργό, από τον Μάιο του 1998 έως την 7-6-2001, απέκρυψε περιουσία 16.202.000 ελβετικών φράγκων, που αποτελούσε αμοιβή του κ. Τσοχατζόπουλου για τις συμβάσεις TORM1, ποσό το οποίο ελήφθη μέσω επιταγών που εκδόθηκαν σε διαταγή της λιβεριανής υπεράκτιας εταιρίας “BLUE BELL SA”, δικαιούχος της οποίας ήταν ο ίδιος και πραγματικός ιδιοκτήτης ο Α.Α. Τσοχατζόπουλος». Επίσης στις 2-12-2002 «ενεργώντας από κοινού με τον Α.Α. Τσοχατζόπουλο απέκρυψε περιουσία συνολικού ποσού 2.960.225 ελβετικών φράγκων που αποτελούσε αμοιβή του πρώην υπουργού σχετικά με τις συμβάσεις “Αρχιμήδης” και “Ποσειδών”».

Κατά το εισαγγελικό πόρισμα, ο κ. Ζήγρας, μέσω της προαναφερόμενης εταιρείας αλλά και της εταιρείας TORCASO INVESTMENTS LIMITED, δικαιούχος της οποίας ήταν ο ίδιος και πραγματικός ιδιοκτήτης ο πρώην υπουργός, μετέφερε μέσω σειράς συναλλαγών, επίμαχα χρηματικά ποσά στη χώρα και στη συνέχεια προέβη σε μία σειρά αγοραπωλησιών ακινήτων με σκοπό να μεταφερθεί και να κρυφτεί η πραγματική προέλευση των χρημάτων στην Ελλάδα. Η έναρξη των αγοραπωλησιών, κατά το πόρισμα, γίνεται το 1998, με την αγορά της μεζονέτας στο Κολωνάκι, που αργότερα μέσω εταιρειών που παρεμβάλλονται καταλήγει στην κατοχή της κόρης του πρώην υπουργού και ακολουθεί, το 1999, η αγορά του ακινήτου στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, το οποίο κατέληξε το 2010 στην κατοχή της συζύγου του κ. Τσοχατζόπουλου. Η δραστηριότητα των αγοραπωλησιών συνεχίζεται έως το 2010, οπότε η TORCASO εμφανίζεται να πουλά ακίνητα στην Κηφισίας και στην Κυψέλη στην Ιερά Μονή Βατοπεδίου.

2. Ευφροσύνη Λαμπροπούλου του Ηλία, λογίστρια. Η κατηγορουμένη, σύμφωνα με το πόρισμα των εισαγγελέων, «κατά το χρονικό διάστημα από 3.5.2000 μέχρι 30.4.2007 ως εκπρόσωπος της TORCASO και εκπρόσωπος των εταιρειών BLUE BELL από το 1998 έως το 2005 και NOBILIS από το 2004 έως το 2010, μέσω των οποίων μεταφέρθηκε από την αλλοδαπή στην Ελλάδα και μετατράπηκε σε ακίνητα ή οδηγήθηκε στην αφάνεια μέρος της παράνομης περιουσίας του πρώην υπουργού, διεκπεραίωνε τις φορολογικές συναλλαγές και λοιπές υποχρεώσεις των ανωτέρων εταιρειών».

Η κατηγορουμένη φέρεται να υποστηρίζει ότι δεν εμπλέκεται σε καμία παράνομη πράξη και ότι όσο διεκπεραίωνε τις υποθέσεις των εμπλεκομένων εταιρειών δεν αντιλήφθηκε τίποτα μεμπτό.

3. Γεώργιος Σαχπατζίδης του Δημητρίου, επιχειρηματίας, ο οποίος εμπλέκεται από το 2007 έως το 2010 στις μεταβιβάσεις στη Μονή Βατοπεδίου τριών -μεγάλης επιφανείας- ακινήτων επί της Κηφισίας και ενός κτιρίου στην Κυψέλη.

Για την ίδια υπόθεση παραδόθηκε και απολογήθηκε την Μεγάλη Πέμπτη και κρίθηκε προφυλακιστέος ο Αστέριος Οικονομίδης του Γεωργίου, βασικός μέτοχος και διευθύνων σύμβουλος εταιρείας που ανέλαβε την ανακαίνιση του ακινήτου στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, ανήγειρε το κτίριο στην Κυψέλη και ενεπλάκη στην αγοραπωλησία του ακινήτου στο Κολωνάκι, που ανήκει τώρα στην κόρη του πρώην υπουργού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στη φυλ-ΑΚΗ ο Τσοχατζόπουλος – Χωρίς αυξημένα μέτρα ασφαλείας και χωρίς χειροπέδες πέρασε την πύλη του Κορυδαλλού

Πως είναι το VIP κελί του Κορυδαλλού που θα “φιλοξενήσει” τον Ακη

Όπλα άνω των 12 δις στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης,με Άκη να βάζει στο “κάδρο” Σημίτη-Παπανδρέου

Οι εξοπλισμοί του Άκη! – Μια ιστορία που εξαγγέλθηκε πάνω σ΄ ένα…καφάσι και κλείνει (;) στη φυλακή

Άγριος προεκλογικός πόλεμος ΠΑΣΟΚ-ΝΔ για τον Άκη

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος – Θεωρείται ύποπτος φυγής – Την Τρίτη θα μεταβεί στον Κορυδαλλό

Ο Άκης και τα όπλα του – Η πιθανή προφυλάκιση και η απαξίωση των όπλων που αγόρασε

Τσοχατζόπουλος: Να κληθούν τα μέλη του ΚΥΣΕΑ -Σημίτης, Παπανδρέου- που αποφάσισαν για υποβρύχια

Στον ανακριτή θα οδηγηθεί ο Άκης Τσοχατζόπουλος – Κρίσιμη η απολογία του – Τι σκοπεύει να ισχυριστεί

Άκης Τσοχατζόπουλος: Έπαιρνε τις μίζες… προκαταβολικά!

Τι επιδιώκει ο Άκης με τη κλήση των μελών του ΚΥΣΕΑ που ζητά;

Την εποχή που ανήμερα Πάσχα ο Άκης τραγουδούσε με το Ρέμο – Τώρα κρατούμενος

Οι έρευνες στο σπίτι της Α.Τσοχατζόπουλου,με τα μάτια ενός αστυνομικού των 700 ευρώ,που συμμετείχε

Στο τμήμα ανηλίκων κρατείται ο Α. Τσοχατζόπουλος – Σιδεροδέσμιοι οι υπόλοιποι 3 συλληφθέντες στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε