Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Στοίβαξαν 27 λαθρομετανάστες σε… 3 Ι.Χ.! – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα δουλεμπόρων

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Άφωνοι έμειναν οι αστυνομικοί στο Κορωπί. Σταμάτησαν τρία αυτοκίνητα και διαπίστωσαν ότι στο καθένα υπήρχαν εννιά άτομα!

Φαίνεται ότι οι τρεις δουλέμποροι από το Αφγανιστάν αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν αντί φορτηγού τα Ι.Χ. για να μην κινήσουν υποψίες.

Ήθελαν να μεταφέρουν τους 24 λαθρομετανάστες με σκάφος ως την Ιταλία όμως η διαδρομή μέχρι το σκάφος αποδείχθηκε… προβληματική.

Οι αστυνομικοί βρήκαν κυριολεκτικά στοιβαγμένους τους λαθρομετανάστες ακόμη και στα πορτ-μπαγκάζ των οχημάτων.

Οι τρεις Αφγανοί δουλέμποροι συνελήφθησαν 33ο χιλιόμετρο της παραλιακής λεωφόρου Αθηνών-Σουνίου και κατηγορούνται για συμμετοχή σε οργανωμένη εγκληματική οργάνωση διακίνησης λαθρομεταναστών. 

Όσο για τους 27 ομοεθνείς τους, εκ των οποίων επτά ανήλικοι, που τους είχαν στοιβάξει στα Ι.Χ. κατηγορούνται για απόπειρα παράνομης εξόδου από τη χώρα.

Από την έρευνα προέκυψε ότι οι δουλέμποροι προωθούσαν συστηματικά λαθρομετανάστες, κυρίως Αφγανούς, τους οποίους μετέφεραν σε παραλιακά σημεία της Αττικής και από κει τους παραλάμβανε σκάφος για να τους μεταφέρει στην Ιταλία.

Ως αμοιβή για τις “εξυπηρετήσεις” που προσέφεραν στους λαθρομετανάστες οι διακινητές λάμβαναν 4.000 ευρώ από τον καθένα.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία ΙΧ αυτοκίνητα με τα οποία είχαν μεταφέρει τους 27 παράνομους μετανάστες, τρία κινητά τηλέφωνα, 1122 ευρώ και 186 δολάρια.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε