Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Στον Εισαγγελέα η υπόθεση με τα επιδόματα για παιδιά που ήταν δήθεν… κωφάλαλα

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών κατά παντός υπευθύνου που σχετίζεται με την υπόθεση των επιδομάτων κωφαλαλίας σε μη δικαιούχους σε οικισμό της Αλεξανδρούπολης, ζήτησε με έγγραφό του που κοινοποιεί προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης ο υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Μάρκος Μπόλαρης.

Περίπου 35 παιδιά, μαθητές σχολείων της Αλεξανδρούπολης, από το 2006 εμφανίζονται από τους κηδεμόνες τους ως κωφάλαλα, για να παίρνουν το προνοιακό επίδομα των 362 ευρώ.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, Νίκος Ραπτόπουλος, σε ελέγχους που έγιναν από το νοσοκομείο διαπιστώθηκε μεγάλη συχνότητα κωφαλαλίας, σε παιδιά συγκεκριμένης συνοικίας της πόλης, που λάμβαναν προνοιακό επίδομα, τουλάχιστον τα τελευταία τέσσερα χρόνια!

Σύμφωνα με εκτίμηση του κυρίου Ραπτόπουλου, υπάρχει οργανωμένο κύκλωμα, που κατά διαστήματα εμφάνιζε 4-5 παιδιά με διαφορετικό όνομα κάθε φορά για εξετάσεις και πιστοποίησης κωφαλαλίας στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης. Τα άτομα αυτά κατάφεραν να αποσπάσουν γνωματεύσεις κωφαλαλίας, ακόμα και από νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης όπου είχαν σταλθεί για επιβεβαίωση.

Με αφορμή αυτά τα περιστατικά, ο κύριος Ραπτόπουλος ανέφερε ότι ξεκινούν εντατικοί έλεγχοι για διαφορετικές περιπτώσεις που λαμβάνουν προνοιακά επιδόματα και για άλλες μορφές αναπηρίας, αφού εκ των πραγμάτων πλέον έχει διαπιστωθεί ότι κάποιοι κατάφεραν να παραπλανήσουν τους γιατρούς.

Μέχρι στιγμής έχουν εντοπισθεί περίπου 35 παιδιά, ηλικίας 7 – 8 ετών, σε σχολεία της Αλεξανδρούπολης
ενώ οι διευθυντές των σχολείων ήδη κατέθεσαν στοιχεία στους ελεγκτές του υπουργείου Υγείας, ότι οι συγκεκριμένοι επιδοματούχοι μαθητές δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα ακοής και ομιλίας.

Διαβάστε ακόμα:

Έβαζαν τα παιδιά να παριστάνουν τα κωφάλαλα για να παίρνουν επίδομα

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε