Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Στον ανακριτή οι 5 για την απάτη στον ΕΟΤ

Στον ανακριτή οι 5 για την απάτη στον ΕΟΤ

Το κατώφλι του ανακριτή στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων πέρασαν ο πρώην ειδικός σύμβουλος του παραιτηθέντα γενικού γραμματέα του ΕΟΤ, Νίκου Καραχάλιου και οι τέσσερις συγκατηγορούμενοί του για την υπόθεση της απάτης εις βάρος του Οργανισμού και την προσπάθεια υπεξαίρεσης 147.000 ευρώ.

Κατηγορούμενοι είναι ο 39χρονος ειδικός σύμβουλος Κώστας Βασιλάκος, ο οποίος θεωρείται ο εγκέφαλος της απάτης σε βάρος του Οργανισμού, ένας 44χρονος επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στον χώρο του internet και από τον οποίο ο ειδικός σύμβουλος ζήτησε να μεσολαβήσει ώστε να κοπεί εικονικό τιμολόγιο για να δικαιολογηθεί η πλαστή επιταγή, ένας άνδρας και μία γυναίκα 29 ετών, μέτοχοι της εταιρείας που ανέλαβαν την έκδοση του πλαστού τιμολογίου και ένας 44χρονος εξωτερικός συνεργάτης της εταιρείας.

Ο πρώην ειδικός σύμβουλος δεν έχει πει το παραμικρό. Δήλωνε επίμονα στους αστυνομικούς πως ότι έχει να δηλώσει θα το κάνει στη δικαιοσύνη.

Στο μεταξύ ωστόσο έχει ξεσπάσει σάλος με αφορμή το γεγονός ότι βρέθηκε στα χέρια του ειδικού συμβούλου μπλοκ επιταγών του Οργανισμού με τους εργαζομένους στον ΕΟΤ να καταγγέλουν ότι αυτό έγινε μετά από παρέμβαση της διοίκησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ποιος είναι ο Κώστας Βασιλάκος, το πρόσωπο «κλειδί» στην απάτη εις βάρος του ΕΟΤ

Οι Ράμπο του Γενικού Λογιστηρίου στον ΕΟΤ – Με αγωγές απαντά ο Καραχάλιος στις καταγγελίες των εργαζομένων

“Καίνε” τον Καραχάλιο οι εργαζόμενοι στον ΕΟΤ: Με παρέμβασή του δόθηκε η επιταγή

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε