Σάββατο, 4 Μαΐ
19oC Αθήνα

Στον εφέτη ανακριτή οδηγήθηκε η 25χρονη – Πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη εβδομάδα

Στον εφέτη ανακριτή οδηγήθηκε η 25χρονη – Πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη εβδομάδα

Η νεαρή φοιτήτρια, φίλη του 29χρονου που είχε συλληφθεί δύο μέρες νωρίτερα, συνελήφθη στην Αγ. Παρασκευή, καθώς εκκρεμούσε σε βάρος της ένταλμα σύλληψης «για συγκρότηση, ένταξη και συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς καθώς και λήψη, κατοχή, μεταφορά και απόκρυψη πολεμικών τυφεκίων και άλλων ειδών πολεμικού υλικού».

Στον εφέτη ανακριτή, αρμόδιο για θέματα τρομοκρατίας, Δημήτρη Μόκκα, οδηγήθηκε η 25χρονη που συνελήφθη χθες ως μέλος της οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Η 25χρονη, που αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, ζήτησε και έλαβε προθεσμία για την ερχόμενη εβδομάδα, προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία της.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στην 25χρονη ανήκει το ένα από τα δύο DNA, που «εμπεριέχονται» στο ασημί μεταλλικό κουτί με τα θαμμένα όπλα στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου.

Η φοιτήτρια είχε προσαχθεί από τους αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής τον Μάρτιο του 2011, τότε που έγιναν οι επιχειρήσεις της ΕΛΑΣ στο διαμέρισμα της οδού Ελλησπόντου 53 στη Ν. Ιωνία Βόλου με τη σύλληψη έξι βασικών μελών της «συνωμοσίας» αλλά και σε αυτό της οδού Ορφέως 21 στον Χολαργό.

Τα αποτυπώματά της είχαν βρεθεί στη «μίνι» γιάφκα του Χολαργού, και είχαν οδηγήσει στην προσαγωγή της ως ύποπτη, αλλά αφέθηκε ελεύθερη.

Το DNA της 25χρονης δεν είναι το μόνο. Υπάρχουν κι άλλα τα οποία πιθανότατα να οδηγήσουν σε μια σειρά συλλήψεων από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η οποία φαίνεται πως βρίσκεται σε φάση συλλήψεων ατόμων που επιχειρούσαν την ανασυγκρότηση ενός νέου «πυρήνα», που δημιουργούσε «επαναστατικό ταμείο» με ένοπλες ληστείες, αγόρασε «οπλοστάσιο» από γειτονική χώρα του εξωτερικού και βρισκόταν σε σημείο αναζήτησης οικημάτων για αποθήκευση οπλισμού.

Τους τελευταίους μήνες τα στελέχη του Αντιτρομοκρατικού Επιτελείου κρατούσαν μία στάση αναμονής επιτηρώντας τους πρωταγωνιστές του «νέου πυρήνα», αναζητώντας επιπλέον στοιχεία και επαφές. Πηγές του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, αναφέρουν ότι τουλάχιστον δύο ακόμη άτομα αναμένεται να συλληφθούν τις επόμενες μέρες. Το ένα έχει αφήσει γενετικό υλικό στο μεταλλικό κουτί με τα όπλα και το άλλο έχει προκύψει από τις παρακολουθήσεις και συναντήσεις των υπόπτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η αστυνομική «στάση αναμονής» μπορεί να οφειλόταν στον ενδεχόμενο εντοπισμό δύο καταζητούμενων μελών της «συνωμοσίας», του… τοξοβόλου και του Χ.Π, για τους οποίους έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης.

Επίσης, αστυνομικές πηγές, αναφέρουν με νόημα ότι είναι σε θέση να γνωρίζουν -με μικρά κενά- ποια είναι η… πορεία των όπλων, από πού προήλθαν, πως αγοράστηκαν και που κατέληξαν.

Διαβαστε
Μία 25χρονη με χειροπέδες από την Αντιτρομοκρατική- Βρέθηκε γενετικό υλικό της στα θαμμένα όπλα – Είναι φίλη του 29χρονου

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε