Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Μερικά Σύννεφα 29 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Στον εισαγγελέα νεαροί για τη βεβήλωση εβραϊκού νεκροταφείου

Στον εισαγγελέα νεαροί για τη βεβήλωση εβραϊκού νεκροταφείου
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 15.05.2010 | 13:41
Πρώτη δημοσίευση: 15.05.2010 | 13:41

Σήμερα οδηγούνται στον εισαγγελέα τα τρία νεαρά άτομα, δύο άνδρες και μία γυναίκα, που συνελήφθησαν στην περιοχή της Σταυρούπολης για βεβήλωση του εβραϊκού κοιμητηρίου.

Όπως ανακοινώθηκε, οι συλληφθέντες είναι ηλικίας 21, 18 και 17 ετών. Στην κατοχή του ενός βρέθηκε ένα μαχαίρι και σε άλλου ένα σπαθί.
Οι νεαροί έγραψαν αντισημιτικά συνθήματα στον τοίχο του νεκροταφείου και σε παρακείμενα σπίτια. Στη συνέχεια, και ενώ η 18χρονη κατόπτευε τον γύρω χώρο, ο 17χρονος από κοινού με τον 21χρονο, εκσφενδόνισαν τρεις βόμβες μολότοφ κατά του κοιμητηρίου, χωρίς να προκληθεί πυρκαγιά.

Επιπλέον, συνελήφθη και τέταρτος νεαρός ηλικίας 21 ετών, για υπόθαλψη εγκληματία και παρασιώπηση εγκλημάτων, καθώς γνώριζε τις προθέσεις και τις πράξεις των συνομηλίκων του.

Καταδικάζει η κυβέρνηση

”Η Κυβέρνηση καταδικάζει απερίφραστα τους βανδαλισμούς στο εβραϊκό νεκροταφείο Θεσσαλονίκης. Τέτοια φαινόμενα ρατσισμού και μισαλλοδοξίας δεν έχουν καμία θέση στην ελληνική κοινωνία, η οποία στέκεται απέναντι σε ενέργειες βίας και εθνικισμού” δήλωσε για το θέμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής.   Διαδώστε αυτό το άρθρο