Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Στον εισαγγελέα ο πρώην υπουργός Μιχ. Καρχιμάκης για ηθική αυτουργία σε παραβίαση μυστικών της Πολιτείας – Τι απαντούν κύκλοι του

Στον εισαγγελέα ο πρώην υπουργός Μιχ. Καρχιμάκης για ηθική αυτουργία σε παραβίαση μυστικών της Πολιτείας – Τι απαντούν κύκλοι του

– Ο Μιχάλης Καρχιμάκης καλείται να απολογηθεί στις 8 Νοεμβρίου
– “Πρόκειται για χτύπημα σε βάρος του συμφερόντων που ο ίδιος είχε πολεμήσει στο παρελθόν”, λένε στο newsit από το περιβάλλον του υπουργού
– Τι λένε για το έγγραφο που βρέθηκε σπίτι του – Φέρεται να του τα έχει διοχετεύσει πρώην υπάλληλος της ΕΥΠ
– Ο ανακριτής που τον καλεί χειρίζεται την υπόθεση των υποκλοπών και τις καταγγελίες περί σχεδίου δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή

Κλήση σε απολογία έχει αποστείλει στον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη ο 3ος τακτικός ανακριτής Δημήτρης Φούκας, ο οποίος διενεργεί την έρευνα για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών σε βάρος πολιτικών, μεταξύ των οποίων και ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, και επιχειρηματιών. Τι λέει στο Νewsit το περιβάλλον του πρώην υπουργού.

Η κλήση του ανακριτή προς τον κ. Καρχιμάκη, σύμφωνα με πληροφορίες, αφορά σκέλος της υπόθεσης και όχι τη βασική δικογραφία και σχετίζεται με το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε παραβίαση απορρήτου, που αφορά μυστικά της Πολιτείας.

Ως φυσικός αυτουργός της πράξης, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, φέρεται μία υπάλληλος της ΕΥΠ η οποία έχει ήδη απολογηθεί και με τη σύμφωνο γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα έχει αφεθεί ελεύθερη (η κατηγορούμενη φέρεται να έχει αρνηθεί τις κατηγορίες που της αποδίδονται).
Η υπόθεση της κλήσης του κ. Καρχιμάκη αφορά ποινική δίωξη που ασκήθηκε βάσει αναφοράς υπαλλήλου της ΕΥΠ που περιέχεται στη δικογραφία, από την οποία φαίνεται να προκύπτει, μεταξύ άλλων, ότι η κατηγορουμένη τροφοδοτούσε με απόρρητα έγγραφα τον πρώην υπουργό.

Τι λέει το περιβάλλον Καρχιμάκη στο Νewsit

To newsit  επικοινώνησε με το γραφείο του πρώην υπουργού και κύκλοι του δήλωσαν ότι ο ίδιος εκτιμάει ότι πρόκειται για χτύπημα σε βάρος του συμφερόντων που ο ίδιος είχε πολεμήσει στο παρελθόν.

Εξηγούν, ότι το έγγραφο που βρέθηκε στο σπίτι του δεν έχει καμια σχέση οπως υποστηριζουν με την συγκεκριμένη υπόθεση, αλλά είναι ένα έγγραφο που αφορά τα ελικόπτερα σινούκ.

Περιήλθε στην κατοχή του επειδή ήταν στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής αλλά και στο κομματικό όργανο του ΠΑΣΟΚ, μετά το τραγικό δυστύχημα με την πτώση του σινούκ και τον θάνατο του Πατριάρχη Αλεξανδρείας.

Επίσης, λένε ότι η υπάλληλος της ΕΥΠ ου σύμφωνα με την δικογραφία, φέρεται να του παρέδιδε τα διαβαθμισμένα έγγραφα, εκλήθη όπως λέει το περιβάλλον Καρχιμάκη, και κατέθεσε ότι δεν είχε συναντήσει ποτέ τον Μιχάλη Καρχιμάκη και ούτε του είχε παραδώσει ποτέ έγγραφα.

Σημαντικά στοιχεία για τις υποκλοπές

Ο ανακριτής της υπόθεσης, η οποία πλέον έχει συνενωθεί με τη δικογραφία που αφορά καταγγελίες για σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή, φαίνεται να έχει στα χέρια του σημαντική κατάθεση όσον αφορά το σκέλος των υποκλοπών.
Ο μάρτυρας φέρεται να έχει κατονομάσει αλλοδαπό στον οποίο αποδίδει σημαντικό ρόλο στην υπόθεση, η οποία ως γνωστό διαδραματίστηκε το 2004 και δημοσιοποιήθηκε τον Μάρτιο του 2005. Ο κατονομαζόμενος αλλοδαπός, σύμφωνα με τη μαρτυρία, βρέθηκε στην Ελλάδα για μεγάλο χρονικό διάστημα και, σύμφωνα με πληροφορίες, γίνεται προσπάθεια να εντοπιστεί η ταυτότητά του καθώς και το κατά πόσο παραμένει στη χώρα.

Παράλληλα, με εντολή του ανακριτή έχει διαταχθεί άρση τηλεφωνικού απορρήτου και, σύμφωνα με πληροφορίες, από τα στοιχεία που διαβιβάζονται στο ανακριτικό γραφείο και τα οποία θα αξιολογηθούν ώστε να κριθεί αν αποτελούν επαρκές υλικό για ποινική χρήση, φαίνεται ότι πρόσωπα που ελέγχονται για τις επίμαχες τηλεφωνικές καταγραφές συνομιλούν ακόμα και τώρα για το «θέμα των υποκλοπών του 2005».

Τέλος ο κ. Φούκας προτίθεται να αποστείλει δεύτερο αίτημα δικαστικής συνδρομής στις ΗΠΑ όσον αφορά την παροχή στοιχείων για τα περίφημα «καρτοκινητά-σκιές» με τα οποία φέρεται να επικοινώνησαν τηλέφωνα από το Μέριλαντ των ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι για το θέμα των υποκλοπών η δίωξη που έχει ασκηθεί, αφορά το αδίκημα της απόπειρας διακεκριμένης κατασκοπίας, ενώ οι κατηγορίες της δικογραφίας που σχετίζεται με το θέμα του πρώην πρωθυπουργού, αφορούν τα αδικήματα των «προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας», της «διατάραξης ομαλής λειτουργίας του πολιτεύματος» και της «αποστέρησης του πρωθυπουργού από την ενάσκηση της εξουσίας που του παρέχει το Σύνταγμα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Βόμβα! Στον εισαγγελέα ο Μιχάλης Καρχιμάκης για ηθική αυτουργία σε παραβίαση των μυστικών της Πολιτείας!

Με… εντολή Ομπάμα βγαίνουν οι κοριοί της NSA από Παγκόσμια Τράπεζα και ΔΝΤ!

Πάνε… γυρεύοντας οι Αμερικάνοι! Έξαλλη η Μέρκελ με την κριτική τους για τη γερμανική οικονομία

Διοικητής ΕΥΠ: Δεν παρακολουθούμε βουλευτές, δεν υπάρχει «βαλιτσάκι», υπάρχει… τζιπ!

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Μιλάμε με τους Έλληνες για τις υποκλοπές

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε