Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Σχεδιάγραμμα βόμβας σαν του… Mall; – Τι βρήκαν οι αστυνομικοί στη γιάφκα στα Τουρκοβούνια

Σχεδιάγραμμα βόμβας σαν του… Mall; – Τι βρήκαν οι αστυνομικοί στη γιάφκα στα Τουρκοβούνια

Μέλος των «πυρήνων» έδινε εγχειρίδιο συνδεσμολογίας βόμβας σε άλλο μέλος. Χειρόγραφες σημειώσεις σχετικά με τη συνδεσμολογία βόμβας βρήκαν οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στη γιάφκα που εντοπίστηκε στα Τουρκοβούνια.

Θεωρούν πως πρόκειται για ένα σημαντικό εύρημα, αφού το σχεδιάγραμμα-εγχειρίδιο έχει γραφεί και σχεδιαστεί από μέλος των «πυρήνων» και απευθύνεται σε άλλο μέλος της οργάνωσης. Πρόκειται ουσιαστικά για οδηγίες-συμβουλές στην κατασκευή βόμβας με… συγκεκριμένη συνδεσμολογία. Σύμφωνα με την πρώτη ανάγνωσή της από στελέχη του Τμήματος
Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών εμφανίζει… ομοιότητες κατασκευής με βόμβες που έχουν τοποθετηθεί στο πρόσφατο παρελθόν.

Το συγκεκριμένο διαμέρισμα στη συμβολή των οδών Καρπενησιώτη 66 και Δικονίμου 20 στα Τουρκοβούνια, έχει νοικιαστεί αρχές Οκτωβρίου, από τον Δημήτρη Πολίτη. Έχει χρησιμοποιήσει πλαστό δελτίο ταυτότητας, το οποίο έχει βρεθεί μέσα στο συγκεκριμένο διαμέρισμα, όπως και το πρωτότυπο ιδιωτικό συμφωνητικό μίσθωσης της οικίας.

Βρέθηκαν επιπλέον 9 πλαστά δελτία ταυτότητας και χειρόγραφες σημειώσεις με πλήρη στοιχεία πολλών πολιτών. Οι αστυνομικοί σημειώνουν ότι σε άλλο οίκημα της οργάνωσης στην οδό Ελ. Αλαμέιν 19 στα Σίδερα Χαλανδρίου είχε βρεθεί εξοπλισμός για την κατασκευή πλαστών δελτίων ταυτότητας.

Το διαμέρισμα στα Τουρκοβούνια εντοπίστηκε μετά από τηλεφώνημα περιοίκου, ύστερα από τη δημοσιοποίηση στοιχείων ταυτότητας και φωτογραφιών των δύο καταζητούμενων για εμπλοκή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και για συνέργεια στην ένοπλη ληστεία στην Αγροτική Τράπεζα Φιλώτα Φλώρινας τον περασμένο Νοέμβριο. Δηλαδή του Φοίβου Χαρίση και Ανάργυρου Ντάλιου.

Στο διαμέρισμα βρέθηκε επίσης ένα γνήσιο δελτίο ταυτότητας, κινητά τηλέφωνα, κάρτες SIM και εξαρτήματα αυτών, ένα φυσίγγιο πολεμικού όπλου Καλάσνικοφ, είδη ρουχισμού, σακίδια, μια άδεια θήκη κιθάρας, εξαρτήματα καθαρισμού όπλων. Ιδιαίτερη ερευνητική σημασία δίνουν οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στα κλειδιά σπιτιών και την κάρτα μνήμης που έχουν βρει στο εσωτερικό του διαμερίσματος.

Οι ίδιοι αξιωματικοί μιλούν για ένα «ενεργό» σπίτι των «πυρήνων», από το οποίο κάποια μέλη έφυγαν από αυτό λίγες ημέρες πριν απο τη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης. Θεωρούν επίσης, ότι από το εσωτερικό του έχουν περάσει συλληφθέντα και μη μέλη της οργάνωσης και επισημαίνουν ότι θα αποτελέσει ερευνητικό «θησαυρό» για το μέλλον.
Να σημειώθεί ότι έξω από το σπίτι βρέθηκε και μία μοτοσυκλέτα, τύπου εντούρο, κίτρινου χρώματος, η οποία εικάζεται ότι ανήκε σε έναν εκ των υπόπτων για συμμετοχή στους «Πυρήνες» και τις ληστείες σε Φιλώτα και Βελβεντό. Η μηχανή αυτή εξετάζεται εξονυχιστικά από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια. Κάτοικοι της περιοχής είπαν στους αστυνομικούς ότι το διαμέρισμα είχε συνέχεια κλειστά τα παραθυρόφυλλα και ούτε ποτέ είχε ακουστεί μουσική ή τηλεόραση. Κάποιοι άκουγαν να επισκέπτονται άγνωστοι το διαμέρισμα στις μεταμεσονύκτιες ώρες.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για το 16ο κατάλυμα της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» και το 4ο που εντοπίζει η ΕΛ.ΑΣ τις τελευταίες εβδομάδες, μετά τη ληστεία στο Βελβεντό. Είχε προηγηθεί η ανεύρεση καταλυμάτων στην οδό Ελ Αλαμέιν, στο Χαλάνδρι, και στην οδό Αλκέτου στο Παγκράτι όπως και η διαπίστωση ότι ομάδα δραστών είχε διανυκτερεύσει, την παραμονή της ληστείας, σε ξενοδοχείο στο κέντρο του Βόλου.

Κύριο μέλημα των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ είναι ο εντοπισμός των τεσσάρων ασύλληπτων μελών των νέων «Πυρήνων» -δύο εξ αυτών είναι οι φοιτητές Φοίβος Χαρίσης και Ανάργυρος Ντάλιος- και η αποφυγή ενός νέου ένοπλου κτυπήματος ή ληστείας. Την ίδια ώρα στο κέντρο της Νάουσας εντοπίσθηκε το τζίπ του οδοντίατρου που είχαν αρπάξει πριν από ένα μήνα στην προσπάθεια διαφυγής τους, οι δράστες της διπλής ληστείας στο Βελβεντό. Το τζιπ ήδη εξετάζεται από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια ενώ πραγματοποιείται εκτεταμένη έρευνα στην περιοχή.

Διαβάστε επίσης:
Έτσι βρήκαν τη νέα γιάφκα των Πυρήνων στα Τουρκοβούνια – Σχεδόν όλοι είχαν περάσει από εκεί

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε