Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τη μαφία της Θεσσαλίας – Από τύχη γλίτωσε την παγίδα θανάτου αστυνομικός!

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τη μαφία της Θεσσαλίας – Από τύχη γλίτωσε την παγίδα θανάτου αστυνομικός!
– Σοκ από τις αποκαλύψεις για το μαφιόζικο κύκλωμα, δικογραφίες – μαμούθ για 220 άτομα
– Η μαφία της Θεσσαλίας εξουσίαζε όλη την Ελλάδα – 29 γυναίκες δέσποζαν στο κύκλωμα
– Διαβάστε πως ετοίμαζαν να εκτελέσουν κακοποιό μέσα σε μεταγωγικό όχημα της Αστυνομίας
– Διέθεταν ναρκωτικά κάθε είδους – οπλοστάσιο – 43 αυτοκίνητα – 88 κινητά – Δείτε φωτογραφίες
Ένα συμβόλαιο θανάτου κατά εγκλείστου στις φυλακές αλλά και μία παγίδα θανάτου για αστυνομικό του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας, περιελάμβαναν, μεταξύ άλλων, οι «δραστηριότητες» των τριών εγκληματικών οργανώσεων που εξαρθρώθηκαν χθες, με τη σύλληψη 48 ατόμων ενώ κρατούνταν ήδη άλλοι 4.
 
Οι συλληφθέντες παρουσιάστηκαν στον ανακριτή, ο όποιος λόγω του αριθμού των κρατουμένων μεταφέρθηκε για τον σκοπό αυτό στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας . Ολοι ζήτησαν προθεσμία, προκειμένου να απολογηθούν μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα. Οι περισσότεροι από τους 48 προέρχονται από τη Λάρισα και είναι… «παλιοί γνώριμοι» της Αστυνομίας.
 
Η έρευνα, εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς συνολικά έχει σχηματιστεί δικογραφία για 220 άτομα, από την Θεσσαλία αλλά και την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη.
 
Συγκλονιστικό είναι το θέμα του «συμβολαίου θανάτου», που η αστυνομία διευκρίνισε ότι ο επικεφαλής της πολυπληθέστερης ομάδας εκ των τριών οργανώσεων, αφού φτάνει τα 105 άτομα, είχε έρθει σε συνεννόηση με έγκλειστο φυλακών, προκειμένου να δολοφονήσει συγκρατούμενο, ο οποίος ευθυνόταν για το θάνατο συγγενικού του προσώπου.
 
Κινηματογραφικός είναι ο τρόπος που είχε σχεδιαστεί η δολοφονία, η οποία θα γινόταν κατά την διάρκεια μεταγωγής του κρατουμένου-υποψηφίου θύματος, από τις φυλακές στο Δικαστήριο, εντός του ειδικού οχήματος μεταφοράς, με τον κρατούμενο που είχε αναλάβει την εκτέλεση του συμβολαίου να «χτυπάει» το υποψήφιο θύμα στα κάγκελα του οχήματος και εν συνεχεία να προφασιστεί ότι το.. «ατύχημα» συνέβη λόγω φρεναρίσματος.
 
Καθώς η Αστυνομία γνώριζε τις συνομιλίες, πάρθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα και τελικά ο κρατούμενος-υποψήφιο θύμα δικάστηκε χωρίς να υπάρξει πρόβλημα.
 
Μέλη της ίδια ομάδας επίσης είχαν στοχοποιήσει και αστυνομικό του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας, με σκοπό να του στήσουν ένοπλη ενέδρα. Από σύμπτωση και πριν ξεκινήσει η συγκεκριμένη έρευνα, είχαν εντοπιστεί έξω από το σπίτι του συγκεκριμένου αστυνομικού ύποπτες κινήσεις και, όπως αναφέρθηκε, από ένα τυχαίο γεγονός, τότε τελευταία στιγμή ακύρωσαν την επίθεση.Στη συνέχεια και όταν πλέον είχε ξεκινήσει η έρευνα, διαπιστώθηκε ότι προετοιμαζόταν ενέδρα.
 
Μεταξύ των άλλων, σημαντικό είναι επίσης, ότι βρέθηκαν και δύο πλαστές σφραγίδες του ΟΚΑΝΑ, τις οποίες προφανώς χρησιμοποιούσαν προκειμένου να «αποδεικνύεται» ότι είναι χρήστες ναρκωτικών ουσιών και να «γλυτώνουν» ποινές.
 
Εντύπωση προκαλεί επίσης, ότι στις εγκληματικές οργανώσεις συμμετείχε και σημαντικός αριθμός γυναικών,για την ακρίβεια 29, αρκετές από τις οποίες είχαν και «αρχηγικούς» ρόλους.
 
Διαβάστε την ανακοίνωση της αστυνομίας όπου περιγράφεται αναλυτικά η δράση των τριών εγκληματικών οργανώσεων:
 
Οι τρεις οργανώσεις, ενέχονται σε μεγάλο αριθμό υποθέσεων εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών, διακεκριμένων περιπτώσεων κατοχής και εμπορίας πυροβόλων όπλων, μαστροπείας, πλαστογραφίας, πρόκλησης και προσφοράς για εκτέλεση κακουργήματος και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.
 
Κατά τη διάρκεια χθεσινής (08/07/2011) αστυνομικής επιχείρησης ευρείας κλίμακας σε όλη την περιοχή της Θεσσαλίας, καθώς και στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, στην οποία συμμετείχαν παραπάνω από 100 Αστυνομικοί, συνεπικουρούμενοι από 8 εισαγγελικούς λειτουργούς, πραγματοποιήθηκαν τριάντα 34 έρευνες σε σπίτια, αποθήκες και άλλους χώρους, παρουσία των εισαγγελικών λειτουργών, όπου συνελήφθησαν 48 άτομα, εκ των οποίων δύο αλλοδαπές γυναίκες.
 
Μέχρι στιγμής στις έρευνες που ενεργήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν:

 
– Όλων των ειδών ποσότητες ναρκωτικών ουσιών (κοκαΐνη, ηρωίνη, κάνναβη, δενδρύλλια κάνναβης, ναρκωτικά δισκία)


 

– Όπλα ( δύο (2) πιστόλια με σιγαστήρες, ένα όπλο αερίου, ένας σιγαστήρας για όπλο αερίου, μια (1) καραμπίνα, μαχαίρια και μία (1) σιδερογροθιά)


 

– Σαράντα τρία (43) αυτοκίνητα και μία (1) δίκυκλη μοτοσικλέτα, που χρησιμοποιούνταν ως μέσα για τη διακίνηση ναρκωτικών ή αποτελούσαν οχήματα που προέρχονταν από την πώληση ναρκωτικών ουσιών.
– Ογδόντα οκτώ (88) κινητά τηλέφωνα και έντεκα (11) κάρτες κινητής τηλεφωνίας (sim)
– Το χρηματικό ποσό των 32.530 ευρώ, σε όλων των ειδών τα χαρτονομίσματα και συναλλαγματικές
– Δύο (2) πλαστές σφραγίδες, πλαστά πιστοποιητικά
 
Από την πολύμηνη αστυνομική έρευνα προέκυψαν τα ακόλουθα:
 
– Εξακριβώθηκε η σύνθεση των μελών που αποτελούσαν κάθε εγκληματική οργάνωση, τα οχήματα που χρησιμοποιούσαν, οι διευθύνσεις διαμονής τους και «λοιποί χώροι» που διατηρούσαν.
– Διευκρινίστηκαν οι ρόλοι και η ιεραρχική σχέση των μελών της κάθε εγκληματικής οργάνωσης, (αρχηγικά μέλη – εντολείς, εντολοδόχοι, κ.λπ.).
– Εξακριβώθηκε ο τρόπος – μέθοδος δράσης τους (modus operandi), οι διασυνδέσεις τους και οι μεταξύ τους σχέσεις.
– Καταγράφηκαν, με συσκευές καταγραφής ήχου, σε ακουστικό υλικό οι κινήσεις των μελών των εγκληματικών οργανώσεων και επιβεβαιώθηκαν οι συναντήσεις που πραγματοποιούσαν με τα αρχηγικά μέλη.
-Διαπιστώθηκε η δραστηριοποίηση τους πέραν των βασικών εγκληματικών ενεργειών (εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών) και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.
 
Τέλος, διερευνάται η νομιμοποίηση των εσόδων από τις παράνομες δραστηριότητες τους σε συνεργασία με τις συναρμόδιες διωκτικές αρχές.
 
Για κάθε εγκληματική οργάνωση, αφού διαπιστώθηκε η σύνθεση των μελών της, οι τρόποι και οι μέθοδοι δράσης της, σχηματίζεται σε βάρος των μελών της δικογραφία για τις παρακάτω πράξεις που προέκυψαν.
 
Συγκεκριμένα :
 
Α. ΟΜΑΔΑ
 
Η Ομάδα αυτή αποτελούνταν από 105 μέλη, εκ των οποίων 96 ημεδαποί (83 άνδρες και 13 γυναίκες) και 9 αλλοδαποί (7 άνδρες και 2 γυναίκες).
 
Πέραν του επικεφαλής «ιθύνων νου», στην εγκληματική οργάνωση συμμετείχαν οκτώ αρχηγικά μέλη, εκ των οποίων οι δύο γυναίκες. Τέσσερα από τα οκτώ αρχηγικά μέλη είναι έγκλειστοι σε διάφορα καταστήματα κράτησης, ενώ τα υπόλοιπα είναι βασικά και απλά μέλη της οργάνωσης.
 
Όλοι μαζί συμμετείχαν και, κατά περίπτωση, διέπραξαν τις παρακάτω αξιόποινες πράξεις:
Εμπορία και διακίνηση όλων των ειδών ναρκωτικών ( ηρωίνη, κοκαΐνη, κλπ).
Κατοχή και εμπορία πυροβόλων όπλων.
 
Όπως προέκυψε από την πολύμηνη αστυνομική έρευνα, ο επικεφαλής της εγκληματικής οργάνωσης για προσωπικούς λόγους αναζητούσε τρόπους σε συνεργασία με έγκλειστο της φυλακής για τη διάπραξη δολοφονίας (με συμβόλαιο) ικανοποιώντας ένα αίσθημα εκδίκησης σε βάρους του δράστη δολοφονίας οικείου προσώπου του.
 
Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης αστυνομικής έρευνας για τη δράση της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης ερευνάται :
Η κατάρτιση πλαστών πιστοποιητικών (ιατρικών βεβαιώσεων) με την ιδιότητα του χρήστη ναρκωτικών, ώστε να τυγχάνουν ευνοϊκής μεταχείρισης από τις δικαστικές αρχές – σωφρονιστικά καταστήματα κράτησης, προκειμένου να πετύχουν τη μη προφυλάκισή τους με την χρήση αυτών των πιστοποιητικών.
 
Η συμμετοχή μελών της εγκληματικής οργάνωσης σε εμπορία γυναικών με σκοπό την πορνεία.
Η συμμετοχή μελών της οργάνωσης και τρίτων προσώπων σε σχεδιαζόμενη ένοπλη ενέδρα κατά αστυνομικού του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας.
 
Β. ΟΜΑΔΑ
 
Η Ομάδα αυτή αποτελούνταν από 88 βασικά μέλη, εκ των οποίων 83 ημεδαποί (72 άνδρες και 11 γυναίκες) και 5 αλλοδαποί (3 άνδρες και 2 γυναίκες).
 
Πέραν του επικεφαλής «ιθύνων νου», στην εγκληματική οργάνωση συμμετείχαν πέντε αρχηγικά μέλη, εκ των οποίων η μία (1) γυναίκα, ενώ τα υπόλοιπα μέλη είναι βασικά και απλά μέλη της οργάνωσης.
 
Όλοι μαζί συμμετείχαν και, κατά περίπτωση, διέπραξαν τις παρακάτω αξιόποινες πράξεις:
Εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (κάνναβη και κοκαΐνη).
 
Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης αστυνομικής έρευνας, ερευνάται η συμμετοχή μελών της εγκληματικής οργάνωσης σε εμπορία γυναικών με σκοπό την πορνεία.
Γ. ΟΜΑΔΑ
 
Η Ομάδα αυτή αποτελούνταν από 24 βασικά μέλη, εκ των οποίων 23 ημεδαποί άνδρες και ένας αλλοδαπός άνδρας.
 
Πέραν του επικεφαλής «ιθύνων νου», στην εγκληματική οργάνωση συμμετείχαν τέσσερα αρχηγικά μέλη, εκ των οποίων η μία γυναίκα, ενώ τα υπόλοιπα μέλη είναι βασικά και απλά μέλη της οργάνωσης.
 
Όλοι μαζί συμμετείχαν και επιδίδονταν σε εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (κοκαΐνη).
Οι 48 συλληφθέντες, που αποτελούσαν μέλη των τριών εγκληματικών οργανώσεων, οδηγούνται στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.
 
Η αστυνομική έρευνα, που συνεχίζεται με σκοπό τον εντοπισμό και άλλων εγκληματικών πράξεων, ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας.
 
Διαβάστε επίσης :

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε