Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Σύγκρυο της ΕΛΑΣ στα Εξάρχεια λόγω Κερατέας

Σύγκρυο της ΕΛΑΣ στα Εξάρχεια λόγω Κερατέας
Τεράστιο το πρόβλημα για την Αστυνομία αφού δεν μπορούσαν να στείλουν ενισχύσεις στα Εξάρχεια λόγω της απόσπασης μεγάλων δυνάμεων στην Κερατέα.
 

Τα χθεσινοβραδινά επεισόδια στα Εξάρχεια, που ξεκίνησαν λίγο πριν από τα μεσάνυχτα όταν μπήκαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων στη συμβολή της Στουρνάρη με την Μπουμπουλίνας, μπορεί να φαντάζουν “αθώα” συγκριτικά με άλλης μορφής, έντασης κι έκτασης που συνέβησαν στο παρελθόν στην ίδια περιοχή, προκάλεσαν ωστόσο σύγκορμο σύγκρυο στην ηγεσία της αστυνομίας.
 
Καταρχήν φάνηκε ευθύς εξαρχής η αδυναμία ενίσχυσης των εκεί διμοιριών με πρόσθετες δυνάμεις, οι οποίες ήταν αδύνατον να εξευρεθούν εξαιτίας της πολυήμερης και πολύωρης κάθε φορά απόσπασης τους στα μέτωπα της Κερατέας, με συνέπεια διαθέσιμοι ανθρώπινοι πόροι να μην υπάρχουν οποτεδήποτε χρειαστεί.
 
Αυτή καθαυτή η διαπίστωση σε συνάρτηση με μια μεθοδευμένα οργανωμένη κλιμάκωση της έντασης και στα Εξάρχεια σε συνάρτηση με την εκφρασμένη από χθες το μεσημέρι δυσφορία των αστυνομικών των ΜΑΤ κατά της ηγεσίας τους, την οποία μάλιστα απειλούν με αγωγές και μηνύσεις για έκθεση τους σε κίνδυνο, δημιουργούν ένα ασυνήθιστο για τις αρχές κοκτέιλ διαχείρισης υψηλού βαθμού δυσκολίας προβλημάτων.
 
Το επόμενο χρονικό διάστημα, σε συνδυασμό πάντοτε με τις αναλύσεις περί αδιέξοδης λύσης στην Κερατέα και την πρόβλεψη περί άτακτης υποχώρησης των ΜΑΤ από την Κερατέα, φέρνουν την αστυνομία στη δυσκολότερη θέση που βρέθηκε ποτέ, ακόμη κι από αυτή την θλιβερή περίοδο για το Σώμα, που διαμορφώθηκε μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον Κορκονέα.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε