Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Σύλληψη Ρούπα: Έτσι είναι σήμερα! Ο ληστής που οδήγησε στο κρησφύγετό της

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ: Βρήκαν στον Άλιμο γκαράζ που σχετίζεται με την Πόλα Ρούπα
– Φωτογραφίες πως είναι σήμερα με κοντό καστανό μαλλί
– Ο επικίνδυνος ληστής που συνελήφθη στη Νέα Σμύρνη φέρεται να οδήγησε στη σύλληψη της Πόλας Ρούπα
– Οι άνδρες της ασφάλειας που τον παρακολουθούσαν εντόπισαν τη σύντροφο του Νίκου Μαζιώτη
– Ενημερώθηκε η αντιτρομοκρατική και ξεκίνησε η στενή παρακολούθηση μέχρι τη σημερινή σύλληψή της

Με κοντό καστανό μαλλί εμφανίστηκε σήμερα ενώπιον του εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών για να εκτελεστούν τα εντάλματα σύλληψης. Η Πόλα Ρούπα μεταφέρθηκε με ένα μπορντό αμάξι. Η σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη, ο οποίος συνελήφθη το 2014, έχει καταδικαστεί τον Απρίλιο του 2013 σε κάθειρξη 50 ετών -εκτιτέα τα 25- για την αποκαλούμενη πρώτη υπόθεση της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας και σε συνολική ποινή φυλάκισης 11 ετών, τον Απρίλιο του 2016 για πλημμεληματικές κατηγορίες στην δίκη για ενέργειες της οργάνωσης κατά το διάστημα που η ίδια και ο Μαζιώτης ήταν φυγόδικοι.

ΦΩΤΟ REUTERS

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Το δικαστήριο έχει διαχωρίσει τις κακουργηματικές κατηγορίες που βαρύνουν της 48χρονη για αυτήν την δικογραφία -καθώς ήταν καταζητούμενη- και την είχε καταδικάσει για επιμέρους πράξεις πλημμεληματικού βαθμού. Σε βάρος της επίσης εκκρεμεί και ένταλμα σύλληψης του Εφέτη Ειδικού Ανακριτή αρμόδιου για θέματα τρομοκρατίας για ενέργειες που της αποδίδονται ενόσω παρέμενε καταζητούμενη. Έτσι είναι πιθανό αμέσως μετά τον Εισαγγελέα η Πόλα Ρούπα να οδηγηθεί και τον Εφέτη ενώπιον του οποίου θα κληθεί να απολογηθεί για αυτές τις κατηγορίες.

ΠΩΣ ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΤΗΝ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΗΣ

Τρεις συλλήψεις, σε σχεδόν παράλληλο χρόνο φαίνεται ότι έχουν άμεση σχέση μεταξύ τους. Εκτός από τις συλλήψεις της Πόλας Ρούπα στην Ηλιούπολη και της 25χρονης στον Άγιο Δημήτριο, οι αστυνομικοί συνέλαβαν και έναν άκρως επικίνδυνο ληστή στη Νέα Σμύρνη.

Ο επικίνδυνος κακοποιός που συμμετείχε στη ληστεία του υποκαταστήματος της εταιρείας Γερμανός στην Πέυκη όπου ακολούθησε και μάχη με αστυνομικούς εντοπίστηκε από άνδρες της Ασφάλειας.


Οι αστυνομικοί παρακολουθώντας τον επικίνδυνο ληστή τον ακολούθησαν ως την οδό Ζαϊμη και το σπίτι-κρησφύγετο της Πόλας Ρούπα.
Αμέσως ενημερώθηκε η Αντιτρομοκρατική και έτσι ξεκίνησε διπλή παρακολούθηση.


Ο επικίνδυνος ληστής ωστόσο δεν φαίνεται να έχει σχέση με την τρομοκρατία. Πιθανόλογείται ότι χρησιμοποιήθηκε από την Πόλα Ρούπα ως υποστηρικτικό στέλεχος στις ληστείες τραπεζών. Παράλληλα οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι και η 25χρονη που συνελήφθη το πρωί στον Άγιο Δημήτριο δεν φαίνεται να εμπλέκεται σε “χτυπήματα” αλλά πιθανότητα γνώριζε την ταυτότητα της Πόλας Ρούπα και έτσι κατηγορείται για υπόθαλψη εγκληματία.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Θ. ΠΑΝΟΥ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε