Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Συμμορία έπαιρνε δάνεια με το τσουβάλι, αγόραζε πολυτελή ΙΧ τα οποία πουλούσε!

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, είχαν πάρει από 50 έως 80 δάνεια το καθένα από 30 έως 100.000 ευρώ και με έναν γρήγορο υπολογισμό η ζημιά που προκάλεσαν στις τράπεζες πρέπει να ξεπερνά τα 2 εκατομμύρια ευρώ!

Συνολικά, το ποσό που είχαν πάρει μαζί με τις προκαταβολές από τις πωλήσεις των πολυτελών αυτοκινήτων πρέπει να ξεπερνά τα 3 εκατομμύρια ευρώ!

Ήδη στα χέρια της αστυνομίας έχει πέσει ο ένας από τους πέντε δράστες που είχαν κατακλέψει ανυποψίαστους πολίτες αλλά και την τράπεζα από την οποία έπαιρναν δάνεια με πλαστά πιστοποιητικά.

Η συμμορία παίρνοντας το δάνειο από την τράπεζα αγόραζε αυτοκίνητα τα οποία στη συνέχεια τα μεταπωλούσε

Στα ίχνη των δραστών έφτασαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Οι αστυνομικοί ανακάλυψαν ότι οι δράστες αρχικά εξασφάλιζαν εικονικές τηλεφωνικές συνδέσεις, πλαστά Α.Φ.Μ. και εκκαθαριστικά σημειώματα καθώς και άλλα πλαστά δικαιολογητικά, τα οποία στη συνέχεια προωθούσαν μέσω Internet στην συγκεκριμένη τράπεζα για την έγκριση και χορήγηση δανείων.

Οι εικονικές τηλεφωνικές συνδέσεις γίνονταν ως εξής: Εκλειναν ραντεβού σε άδεια γραφεία υπο σύσταση εταιρείας και ζητούσαν να γίνει μεν η σύνδεση αλλά μέχρι να τακτοποιηθούν να εκτρέπεται η κλήση σε ένα κινητό τηλεφωνο. Έτσι, όταν καλούσαν για επιβεβαίωση από την τράπεζα για το δάνειο, φαινόταν ότι είχαν καλέσει σε γραφεία εταιρείας!

Στο σπίτι του 35χρονου ο οποίος είναι από τη Συρία, βρέθηκαν διαβατήρια, βιβλιάρια καταθέσεων, φωτοτυπίες ταυτοτήτων, βεβαιώσεις απόδοσης Α.Φ.Μ. και ανάλογα εκκαθαριστικά σημειώματα, αλλά και υπολογιστές, κινητά και δεκάδες κάρτες SIM.

Οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι στην συμμορία εμπλέκονται εκτός από αυτούς που καταζητούνται, και υπάλληλοι εταιρειών τηλεφωνίας αλλα και ιδιοκτήτες μαντρών!

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε