Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Τον πυροβόλησαν εν ψυχρώ στα Εξάρχεια – Άγνωστοι άνοιξαν πυρ 100 μέτρα από την πλατεία

ΦΩΤΟ NEWSIT
ΦΩΤΟ NEWSIT

– Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για δολοφονική ενέργεια
– Δυο άγνωστοι πυροβόλησαν έναν άνδρα στην οδό Θεμιστοκλέους
– Έχασε τη μάχη στο νοσοκομείο όπου είχε μεταφερθεί το θύμα

Λίγο μετά τις έντεκα και μισή κάτοικοι τηλεφώνησαν στην Άμεση Δράση και ανέφεραν ότι άκουσαν πυροβολισμούς στην οδό Θεμιστοκλέους στο κέντρο της Αθήνας. Οι κάτοικοι που τηλεφώνησαν έκαναν λόγο για περισσότερους από έναν πυροβολισμούς.

Αμέσως στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί που διαπίστωσαν πως υπάρχει ένας άνδρας πεσμένος στο έδαφος στον πεζόδρομο πολύ κοντά στην πλατεία των Εξαρχείων. Μαρτυρίες από τους περίοικους κάνουν λόγο για δολοφονική επίθεση από δύο αγνώστους.

Το περιστατικό έγινε στον αριθμό 88 της οδού Θεμιστοκλέους. Οι δύο δράστες που φορούσαν κουκούλες πυροβόλησαν εν ψυχρώ τον άνδρα ο οποίος σύμφωνα με μαρτυρίες επέβαινε σε μηχανάκι.

Οι δράστες επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού και τον πυροβόλησαν εν κινήσει. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο άνδρας δέχθηκε πυροβολισμούς στο λαιμό, στο στήθος ίσως και στο κεφάλι. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο βαριά τραυματισμένος. Λίγο μετά τη μία ο άνδρας έχασε τη μάχη υποκύπτοντας στα τραύματά του.

Οι πληροφορίες του newsit.gr από την αστυνομία σε ό,τι αφορά στο θύμα κάνουν λόγο για άτομο αραβικής καταγωγής εναντίον του οποίου υπήρχαν υποψίες για συμμετοχή του σε διακίνηση ναρκωτικών για λογαριασμό της αλβανικής μαφίας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του newsit.gr η πρώτη έρευνα που έγινε στο κινητό του θύματος δεν έφερε ουσιαστικά κανένα αποτέλεσμα καθώς επαφές και μηνύματα είναι γραμμένα με αραβικούς χαρακτήρες.

Το μπουφαν του θύματος πλάι στο σημείο όπου δέχθηκε την επίθεση

Αυτό που έχει προκαλέσει εντύπωση πάντως είναι το γεγονός ότι πριν κάνουν την εμφάνισή τους αστυνομικοί για να περισυλλέξουν στοιχεία και αρκετή ώρα μετά το περιστατικό έκαναν την εμφάνισή τους άνδρες των ΜΑΤ που δημιούργησαν έναν κλοιό στο σημείο…

Το σημείο έχει αποκλειστεί από τους αστυνομικούς. Την υπόθεση έχει αναλάβει η Ασφάλεια ενώ για το περιστατικό ενημερώνεται και η Αντιτρομοκρατική.

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών;

Στους έμπειρους άνδρες της Ασφάλειας, αν και ακόμη είναι νωρίς, το σημερινό περιστατικό θυμίζει έντονα ένα άλλο. Στα τέλη του 2013 δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα καταδίωξαν την περιοχή των Εξαρχείων έναν έμπορο ναρκωτικών με καταγωγή από την Αλβανία. Οι δράστες κατάφεραν να προσεγγίσουν τη μηχανή του Αλβανού στη συμβολή Θεμιστοκλέους και Κολέτη. Οι δράστες άνοιξαν πυρ με καλάσνικοφ εναντίον του άνδρα. Μάλιστα, σύμφωνα με την έρευνα του ιατροδικαστή του επέφεραν και χτυπήματα με μαχαίρι. Το περιστατικό εκείνο είχε καταγραφεί ως ξεκαθάρισμα λογαριασμών συμμοριών που λυμαίνονται την περιοχή.

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ/ ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε