Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

“Συνδικάτο της Μαφίας”: Θύματα πασίγνωστοι τραγουδιστές! Είχαν αγοράσει πανάκριβα κοσμήματα

ΦΩΤΟ: astynomia.gr
ΦΩΤΟ: astynomia.gr

Πασίγνωστοι καλλιτέχνες, αλλά και επώνυμοι Αθηναίοι, τρέμουν τις αποκαλύψεις για το “δαιδαλώδες” κύκλωμα των Ρομά και τους κλεπταποδόχους τους, καθώς πολλοί είχαν εξαπατηθεί και είχαν αγοράσει πανάκριβα ρολόγια και κοσμήματα, πιστεύοντας απλά πως ήταν ενέχυρο, με αποτέλεσμα πλέον να είναι προ των θυρών του Ανακριτή, προκειμένου να εξηγήσουν πώς βρέθηκαν να έχουν στα χέρια τους κλεμμένα αντικείμενα.

Μια πασίγνωστη τραγουδίστρια, κι ένας επίσης διάσημος συνάδελφος της είχαν αγοράσει, ή δεχθεί ως δώρο, πανάκριβα κοσμήματα και ρολόγια, για τα οποία τελικά αποδείχθηκε πως προέρχονταν από τα κλεμμένα του Ρομά “μαφιόζικου Συνδικάτου”.

Σύμφωνα με άριστα διασταυρωμένες πληροφορίες, ο διάσημος τραγουδιστής είχε αγοράσει πριν από δυο χρόνια ένα πανάκριβο χρυσό ρολόι “Rolex”, από κοσμηματοπώλη στο κέντρο των Αθηνών, ο οποίος λειτουργούσε το κατάστημα του και ως ενεχυροδανειστήριο.
Ο διάσημος λαϊκός τραγουδιστής πίστευε πως το ρολόι προέρχονταν από ενεχυρίαση και για το λόγο αυτό δεν συνοδεύοταν από χαρτιά, ή απλά ο ίδιος ο καταστηματάρχης έτσι του είπε. Άλλωστε το χρυσό “Rolex”, ήταν σε ιδιαίτερα ελκυστική τιμή, ενώ παράλληλα ο γνωστός τραγουδιστής δεν έβαλε με το μυαλό του το κακό, καθώς το κοσμηματοπωλείο είναι κεντρικό και επίσης γνωστό.

ΦΩΤΟ: astynomia.gr

Εκτός αυτού, μια πασίγνωστη τραγουδίστρια, επίσης του λαϊκού πενταγράμμου, η οποία μεσουρανεί στις πίστες της Αθήνας, δέχθηκε προ μηνών από τον επιχειρηματία σύντροφο της ένα πανάκριβο δώρο. Ένα μονόπετρο με “κοτρόνα”, αλλά κι ένα πανάκριβο μενταγιόν του ιδίου οίκου κοσμημάτων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, και τα δυο κοσμήματα είχαν αγοραστεί από κοσμηματοπωλείο του κέντρου των Αθηνών και ο ιδιοκτήτης του είχε συχνές τηλεφωνικές επαφές με τον Αλέξανδρο Αγλούπα, ο οποίος είναι ήδη προφυλακισμένος στις φυλακές τις Χίου, κατηγορούμενος για την συμμετοχή του στο δαιδαλώδες κύκλωμα, των Ρομά μαφιόζων.

Τα πιο πάνω έχουν προκύψει από την ενδελεχή έρευνα στις υποκλαπείσες συνομιλίες από τον “υπέρ κοριό” της Ασφάλειας, όπου γίνονται αναφορές στα ονόματα των δυο καλλιτεχνών, από τρίτα πρόσωπα. Βέβαια είναι εμφανέστατο πως οι δυο πασίγνωστοι καλλιτέχνες έχουν πέσει και οι ίδιοι θύματα των κλεπταποδόχων της σπείρας, πλην όμως το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να κληθούν από τις Αρχές, προκειμένου να επιβεβαιώσουν πως αγόρασαν κλεμμένα εν αγνοία τους.

 

Στη… φόρα περιπτώσεις φοροδιαφυγής

 

Στο μεταξύ από την πολυσχιδή δράση της συγκεκριμένης συμμορίας που λειτουργούσε στα πρότυπα της Μαφίας του Κορλεόνε, έχει προκύψει ακόμα ένα θέμα που ακουμπά περιπτώσεις φοροδιαφυγής.
Οι Ρομά “επιστήμονες” στις διαρρήξεις, οι οποίοι αποδείχθηκε πως είχαν απόλυτη πληροφόρηση για τα σπίτια που λεηλατούσαν, σε πολλές περιπτώσεις σήκωναν ολόκληρα χρηματοκιβώτια και τα έπαιρναν μαζί τους.
Πολλοί ιδιοκτήτες πολυτελών κατοικιών στα Βόρεια και τα Νότια προάστια της Αττικής, είχαν μέσα στα χρηματοκιβώτια τους βιβλιάρια καταθέσεων, κυρίως ξένων τραπεζών, με υπέρογκα χρηματικά ποσά.

Πλέον, από την στιγμή που η σπείρα εξαρθρώθηκε, αυτά τα βιβλιάρια, όσα δεν είχαν καταστρέψει οι κακοποιοί, πέρασαν στα χέρια των αστυνομικών και κατά συνέπεια στα χέρια του Ανακριτή που πια χειρίζεται την υπόθεση.
Τις αμέσως επόμενες ημέρες, λοιπόν, αρκετοί από τα θύματα της σπείρας, θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις στις Αρχές προκειμένου να δικαιολογήσουν τα ποσά που βρέθηκαν στα βιβλιάρια και φέρουν το ονοματεπώνυμο τους.

Τέλος, όσον αφορά στη λεία από την πολυετή και πολυσχιδή δραστηριότητα της μαφιόζικης συμμορίας, μόνο στο βιβλιάριο καταθέσεων γυναίκας, συγγενικού προσώπου ενός εκ των φερόμενων αρχηγών του Ρομά “Συνδικάτου”, βρέθηκαν ποσά που ξεπερνούν τα 3,5 εκατομμύρια Ευρώ, την στιγμή που η ίδια δήλωνε άνεργη!!!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε