Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Συνέλαβαν τον ”γύπα” τον τσαντάκια φόβητρο

Το πιο επιδέξιο “αρπακτικό” των βορείων προαστίων έπεσε πριν από λίγα 24ωρα στα χέρια της αστυνομίας, μετά μάλιστα από άγρια καταδίωξη στους άδειους λόγω εποχής δρόμους του Νέου Ψυχικού.
 

Πρόκειται για έναν 45χρονο σεσημασμένο για κλοπές και διαρρήξεις κακοποιό, ο οποίος το τελευταίο χρονικό διάστημα είχε μετατραπεί στο φόβητρο κυρίως των αμέριμνων γυναικών που “σεργιάνιζαν” σε δρόμους με εμπορικά καταστήματα έχοντας εκτεθειμένες τις τσάντες τους.
 
Ή σταδιοδρομία του “γύπα” όμως έληξε άδοξα, όταν έγινε αντιληπτός από αστυνομικούς της ομάδας “Ζήτα”, οι οποίοι τον καταδίωξαν και παρά τις ικανότητες του στην γρήγορη οδήγηση κατάφεραν να τον πιάσουν.
 
Ο ύποπτος οδηγήθηκε στο τμήμα Ασφάλειας Νέου Ψυχικού, για ν’ ακολουθήσει σύμφωνα με πληροφορίες έρευνα στο σπίτι του, όπου βρέθηκε μεγάλος αριθμός κλοπιμαίων. Όπως διαπιστώθηκε πρόκειται για επαγγελματία του είδους.
 
Στις θέσεις για τις πινακίδες κυκλοφορίας είχε προσαρμοσμένα αυτοκόλλητα (χρατσ χρουτσ) όπου άλλαζε με ταχυδακτυλουργική μαεστρία εν κινήσει τους αριθμούς, ενώ μετακινούνταν έχοντας μαζί του δύο διαφορετικού χρώματος κράνη για να τ’ αλλάζει κατά τη διαδικασία της διαφυγής, ώστε οι αστυνομικοί που στρώνονταν στο… κατόπι του μετά τις σχετικές αναφορές, να ψάχνουν για δράστη με παραλλαγμένα δεδομένα και στοιχεία.
 
Επίσης, βρέθηκαν χάρτες με σημειωμένους δρόμους από περιοχές όπου μεταξύ άλλων από την Πεύκη και το Μαρούσι, όχι μόνο με αυτούς που έχουν μεγάλη εμπορική κίνηση, αλλά και με τις ενδεδειγμένες ανά περίπτωση διαδρομές διαφυγής.
 
Μέχρι΄τώρα έχουν πιστοποιηθεί τουλάχιστον 25 περιπτώσεις αρπαγής τσαντών μόνο στην περιοχή του νέου Ψυχικού, όμως πιστεύεται ότι οι πραγματικός αριθμός ανέρχεται σε πολύ μεγαλύτερο. Ο ύποπτος ήταν καταζητούμενος από το 2008 μετά από την έκδοση σε βάρος του ενταλμάτων σύλληψης για παρόμοια αδικήματα.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε