Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Συνελήφθη 51χρονος που “μεσολαβούσε” για δάνεια

Συνελήφθη 51χρονος που “μεσολαβούσε” για δάνεια

Ως υπάλληλος τράπεζας, που μπορεί να εξασφαλίσει δάνεια εμφανιζόταν 51χρονος, εξαπατώντας πολίτες που επείγονταν για δανειοδότηση, αλλά συνελήφθη για απάτη κατ΄ εξακολούθηση και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές ενέργειες.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από καταγγελία, που έγινε στο Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων. Απο την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο 51χρονος μαζί με έναν ακόμη συνεργό του προσέγγιζε τα υποψήφια θύματα του, παρουσιαζόμενος ψευδώς ως υπάλληλος τράπεζας και εκμεταλλευόμενος την ανάγκη τους για λήψη δανείου τους έπειθε ότι με τη μεσολάβησή του μπορούν να το εκταμιεύσουν. Για τη “μεσολάβησή” του αυτή ζητούσε και λάμβανε διάφορα χρηματικά ποσά τα οποία, είτε κατέθεταν τμηματικά σε τραπεζικό λογαριασμό που διατηρούσε ο ίδιος, είτε τα έδιναν σε ενδιάμεσο άτομο για να τα παραδώσει στον51χρονο.

Ο κατηγορούμενος συνελήφθη έξω από υποκατάστημα τραπέζης, στην περιοχή του Ηρακλείου Αττικής, την ώρα που επιχειρούσε να κάνει ανάληψη από το ΑΤΜ, ποσό που είχε συμφωνήσει τηλεφωνικά με ένα από τα θύματα του.

Από την προανάκριση εξακριβώθηκε ότι ο 51χρονος κατά το τελευταίο τρίμηνο έχει εξαπατήσει με τη ίδια μέθοδο πολίτες, αποσπώντας τους συνολικά 7.080 ευρώ.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο σπίτι και στο αυτοκίνητο του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χειρόγραφες σημειώσεις, φωτοαντίγραφα ταυτοτήτων και εκκαθαριστικών σημειωμάτων διαφόρων ατόμων, ένα κινητό τηλέφωνο καθώς και 500 ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Διαβάστε

Κουκουλοφόροι με ρόπαλα λήστεψαν ηλικιωμένους!

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε