Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Συνελήφθη για χρέη 307.000€ ο Γιώργος Κουρής

Συνελήφθη για χρέη 307.000€ ο Γιώργος Κουρής

Λίγο μετά τις 12:30 άνδρες της Ασφάλειας του Π. Ψυχικού οδήγησαν στο τμήμα τον Γ. Κουρή.

Ο γνωστός εκδότης συνελήφθη έξω από το σπίτι του και οδηγήθηκε στο τμήμα προκειμένου να γίνει έλεγχος αν υπάρχουν ενεργά χρέη προς το δημόσιο.

Στην συνέχεια οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα. Οταν είδε τους δημοσιογράφους, τις τηλεοπτικές κάμερες και τους φωτορεπόρτερς, που τον περίμεναν, σήκωσε μόνος του τα χέρια του για να δείξει τις χειροπέδες που φορούσε. Όπως είπε «στους πολιτικούς που κλέβουν, δεν φορούν χειροπέδες, φορούν σε αυτούς που δουλεύουν και δημιουργούν. Το δημόσιο μου χρωστάει 15 δισ. δραχμές».

Σύμφωνα με πληροφορίες το ύψος του χρέους ανέρχεται σε 720.000€. Όμως ο Γ. Κουρής και οι δικηγόροι του υποστηρίζουν ότι γι’ αυτό το ποσό έχει γίνει διακανονισμός.
Κατά τις εισαγγελικές πηγες, πληρώθηκαν κάποιες από τις δόσεις του διακανονισμού αλλά στη συνέχεια διακόπηκε η πληρωμή τους. Το μεγαλύτερο μέρος των συναλλαγών του εκδότη διεκπεραιώνεται στην εφορία Καλλιθέας.

Αρχικά έγινε προσαγωγή του η οποία μετατράπηκε σε σύλληψη για χρέη 307.040,34€ της Κουρής ΕΠΕ προς το Δημόσιο, ενώ ερευνώνονται και οι υπόλοιπες εταιρίες του γνωστού επιχειρηματία.

Η πρωτοβουλία της κίνησης ανήκει στον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη.

Διαβάστε επίσης:

Πασίγνωστοι επιχειρηματίες φόρεσαν… χειροπέδες για χρέη στο Δημόσιο

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε