Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Συνελήφθη ο Κώστας Σακκάς – Παραβίασε τους περιοριστικούς όρους για την αποφυλάκισή του

Συνελήφθη ο Κώστας Σακκάς – Παραβίασε τους περιοριστικούς όρους για την αποφυλάκισή του

Στην σύλληψη του Κώστα Σακκά, ο οποίος είναι κατηγορούμενος για συμμετοχή στη Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς, για παραβίαση των περιοριστικών όρων προχώρησε η αστυνομία.

Ο Κώστας Σακκάς αποφυλακίστηκε στις 11/07/2013 με βούλευμα του Εφετείου και περιοριστικούς όρους: εγγύηση 30.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, απαγόρευση μετακίνησης εκτός του νομού Αττικής, διαμονή στο σπίτι των γονιών του στον Πειραιά και εμφάνιση, κάθε Δευτέρα, στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του. Επίσης, του απαγορεύεται να συνομιλήσει με οποιονδήποτε συγκατηγορούμενό του.

Ο Σακκάς όμως χθες βράδυ κοιμήθηκε στο σπίτι της αδερφής συλληφθέντα για την ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης, παραβιάζοντας με αυτόν τον τρόπο δύο από τους περιοριστικούς όρους.

Ο 29χρονος αναρχικός ήταν προφυλακισμένος επί 31 μήνες χωρίς να δικαστεί. Διαμαρτυρόμενος για το γεγονός πως το 18μηνο της προφυλάκισης που ορίζει ο νόμος πέρασε αλλά εκείνος δεν αφέθηκε ελεύθερος, ξεκίνησε απεργία πείνας.
Είχε συλληφθεί στις 4 Δεκεμβρίου του 2010 έξω από αποθήκη στη Νέα Σμύρνη μαζί με τον Αλέξανδρο Μητρούσια
Πρόσφατα, το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε να επεκτείνει κατά έξι μήνες την προφυλάκισή του.

Η συνήγορός του, Μαρίνα Δαλιάνη, έχει τονίσει σε δηλώσεις της ότι η περίπτωση του εντολέα της, με την παράταση του ανώτατου ορίου προφυλάκισης, αποτελεί παραβίαση και της ελληνικής νομοθεσίας, αλλά και της συνθήκης για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο Κώστας Σακκάς έχει αρνηθεί τη συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς αλλά όχι και την αναρχική του ιδιότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακόμα τον ψάχνουν… Άφαντος ο Χριστόδουλος Ξηρός – Τι λένε οι συγγενείς του

Πολιτική του επιλογή η απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού

Χριστόδουλος Ξηρός: Ο «ρεμπέτης» τρομοκράτης της 17 Νοέμβρη

Πολιτική η απόφαση του Χριστόδουλου Ξηρού να μην επιστρέψει στις φυλακές – Αναζητείται από την αστυνομία!

Εξαφανίστηκε μετά από 9ημερη άδεια ο Χριστόδουλος Ξηρός – Τεράστια επιχείρηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό του

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε