Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Συνελήφθη ο Συμεών Σεϊσίδης, ασκήθηκαν διώξεις

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

-Πυροβόλησαν στο στήθος υπάλληλο του Praktiker και πήραν όμηρο μια κοπέλα
-Επικηρυγμένος ο ένας ληστής με 600.000 ως “ληστής με τα μαύρα”
-Δε συνδέονται με τρομοκρατικές ενέργειες τα όπλα που κατασχέθηκαν
-Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά Σεϊσίδη

Ίσως το πιο απτό στοιχείο που επιβεβαιώνει τη θεωρία συνεργασίας τρομοκρατών και ποινικών έχουν πλέον στα χέρια τους οι αστυνομικοί μετά το αιματηρό επεισόδιο στον Ταύρο.
Οι αστυνομικοί μετά από καταδίωξη και ενώ οι δράστες είχαν αφήσει πίσω τους αιμόφυρτο έναν υπάλληλο και κρατούσαν όμηρο μια κοπέλα κατάφεραν να συλλάβουν δυο από τους ληστές.
Οι δράστες απείλησαν με όπλα και χειροβομβίδες τους αστυνομικούς που πυροβόλησαν και τραυμάτισαν τον έναν πριν τον συλλάβουν.
 

Όπως διαπιστώθηκε ο ένας από τους δύο δράστες είναι ο επικηρυγμένος Συμεών Σεϊσίδης που κατηγορείται πως συμμετείχε στην αιματηρή ληστεία σε τράπεζα της οδού Σόλωνος όπου τραυματίστηκε και συνελήφθη ο Γιάννης Δημητράκης.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, από τις βαλλιστικές έρευνες των όπλων των συλληφθέντων στα εγκληματολογικά εργαστήρια, τα πιστόλια GLOCK και ZASTAVA των 9ΜΜ δεν έχουν χρησιμοποιηθεί στη ληστεία ούτε σε υποθέσεις τρομοκρατικών ενεργειών. Το τουρκικό πιστόλι μάρκας «zouraki», φαίνεται να έχει ρίξει δύο φορές, μία έξω από το πολυκατάστημα όπου βρέθηκε κάλυκας και μία μέσα από το αυτοκίνητο όπου επίσης βρέθηκε κάλυκας. Υπάρχει ένας ακόμη κάλυκας από άλλο πιστόλι, με το οποίο τραυμάτισαν τον 28χρονο υπάλληλο, το οποίο φαίνεται να πήρε μαζί του ο ασύλληπτος δράστης.
 
Στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας υποστηρίζουν ότι οι δύο συλληφθέντες είχαν υποστηρικτικό ρόλο κάλυψης στην ληστεία, με τους δύο φυσικούς δράστες να έχουν πάρει τα χρήματα της ληστείας και να έχουν αφήσει μέσα στο όχημα που είχαν αρπάξει, το τουρκικό πιστόλι. Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι από το κλειστό κύκλωμα του καταστήματος έχουν προκύψει τα στοιχεία ταυτότητας και των δύο ασύλληπτων ληστών, εκτιμώντας χωρίς πολλές επιφυλάξεις ότι πρόκειται για τους άλλους δύο επικηρυγμένους «ληστές με μαύρα», Μάριο Σεϊσίδη και Γρηγόρη Τσιρώνη.
 
Ωστόσο, ο Συμεών Σεϊσίδης προς το παρόν κατηγορείται για την ληστεία των «ληστών με τα μαύρα» στις 16 Ιανουαρίου 2006, στην Εθνική Τράπεζα της οδού Σόλωνος και την αιματηρή συμπλοκή που ακολούθησε με αστυνομικούς στην οδό Πανεπιστημίου, κατά την οποία είχε τραυματιστεί σοβαρά και συλληφθεί ένας από τους δράστες ο Γιάννης Δημητράκης, ενώ ένας ακόμη από τους δράστες είχε τραυματιστεί αλλά είχε κατορθώσει να διαφύγει. Αξίζει να σημειωθεί, ότι το γενετικό υλικό του τραυματία είχε ταυτοποιηθεί, σύμφωνα με τις αστυνομικές διαρροές, με αντίστοιχο γενετικό υλικό πάνω σε σκούφο, που είχαν πετάξει οι δράστες του αφοπλισμού του αστυφύλακα φρουρού έξω από την οικία του τότε Προέδρου του Αρείου Πάγου Ρωμύλου Κεδίκογλου στην Γλυφάδα, στις 17 Απριλίου 2007.

 

Το χρονικό της αιματηρής ληστείας

 

Το νέο αντιτρομοκρατικό «γαϊτανάκι» ξεκίνησε στις 20:45 το βράδυ της Δευτέρας, όταν δύο άτομα, που φορούσαν κόκκινο μπουφάν και τζιν παντελόνι ο ένας και μαύρα ρούχα ο άλλος, εισέβαλαν στο πολυκατάστημα. Με την απειλή όπλων άρπαξαν περίπου 30.000 ευρώ και κινήθηκαν προς την έξοδο. Εκεί σύμφωνα με αστυνομικές πληροφορίες που ακόμη δεν έχουν αποσαφηνιστεί, επιχειρεί να τους σταματήσει ένας υπάλληλος ασφαλείας, τον οποίο ο ένας από τους δράστες τον χτυπά με τη λαβή του όπλου στο κεφάλι. Ένας 28χρονος υπάλληλος του καταστήματος επιχειρεί να τους καταδιώξει για να δεχθεί μία σφαίρα στο θώρακα και να μεταφερθεί επειγόντως στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, όπου ευτυχώς διαπιστώθηκε πως η σφαίρα δεν είχε πλήξει ζωτικά όργανα.
 
Στη συνέχεια, σύμφωνα με τις ίδιες ασαφέστατες αστυνομικές πληροφορίες, οι δύο δράστες για άγνωστο λόγο δεν φαίνεται να πήραν την κλεμμένη μοτοσυκλέτα με την οποία είχαν πάει, κινήθηκαν πεζή στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, όπου με την απειλή όπλων άρπαξαν το αυτοκίνητο γυναίκας, την οποία αποβίβασαν με τη βία και επιχείρησαν να διαφύγουν. Υπάλληλοι και πολίτες μάλιστα κινήθηκαν εναντίον των δραστών εκτοξεύοντας πέτρες και άλλα αντικείμενα. Ένας από τους δράστες πυροβόλησε μέσα από το αυτοκίνητο σπάζοντας το πίσω τζάμι του. Το αυτοκίνητο μετά από λίγα λεπτά φαίνεται να ακινητοποιείται στην οδό Ησιόνης 3 στα Πετράλωνα και να εντοπίζεται από τους αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, με ένα πιστόλι τουρκικής κατασκευής των 9ΜΜ στο εσωτερικό του.
 
Μετά από αστυνομικές αναζητήσεις άλλο πλήρωμα περιπολικού της Άμεσης Δράσης εντοπίζει δύο ύποπτους άνδρες στη συμβολή των οδών Ζαγρέως και Ικαριέων στο Γκάζι και τους καλεί να ακινητοποιηθούν. Ο Συμεών Σεϊσίδης, όπως προέκυψε αργότερα, επιχείρησε να πυροβολήσει τους αστυνομικούς ενώ κρατούσε και μία χειροβομβίδα. Ο ένας αστυνομικός τον πυροβολεί και τον τραυματίζει σοβαρά με τη σφαίρα να τον πλήττει στη μοιραία αρτηρία, να μεταφέρεται στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται διασωληνωμένος. 

Πριν χάσει τις αισθήσεις του, όταν ο αστυνομικός τον ρωτά τα στοιχεία του, ο τραυματίας Σεϊσίδης δηλώνει πως λέγεται «Γιώργος Νικολόπουλος», όνομα που παραπέμπει σε αναζητούμενο με ένταλμα σύλληψης νεαρό για συμμετοχή στη «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς». Αργότερα μετά την ταυτοποίηση των αποτυπωμάτων του διαπιστώνεται η πραγματική του ταυτότητα. 

Κατά του Σεϊσίδη εκκρεμούν:

– ένταλμα σύλληψης, από τις 24.10.2006, του 7ου Τακτικού Ανακριτή Αθηνών, με το οποίο κατηγορείται για ληστεία, σύσταση και συμμορία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.
– απόφαση, από το 2008, του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, με την οποία του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης για απόπειρα ανθρωποκτονίας, οπλοφορία και οπλοχρησία. 
– απόφαση, από το 2004, Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών με την οποία του επιβλήθηκε φυλάκιση για διακεκριμένη περίπτωση φθοράς.

Ο τραυματίας καταζητούμενος είχε στην κατοχή του ένα πιστόλι μάρκας GLOCK των 9ΜΜ, με γεμιστήρα των 30 φυσιγγίων και αυτοσχέδια ρύθμιση να ρίχνει κατά ριπάς, επίσης μία ακόμη γεμιστήρα των 30 φυσιγγίων και μία μικρότερη με 17 φυσίγγια όπως και μία χειροβομβίδα ρωσικής κατασκευής αμυντικού τύπου.

 
Μερικά λεπτά αργότερα ο δεύτερος αστυνομικός εντοπίζει και ακινητοποιεί και τον δεύτερο άνδρα στην Πλ. Κεραμεικού, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε ένα πιστόλι μάρκας ZASTAVA των 9ΜΜ και ένα μπρελόκ με τρία κλειδιά. Πρόκειται για έναν 34χρονο, γιο γνωστού στρατιωτικού παλιού στελέχους της Αριστεράς, ο οποίος στο παρελθόν είχε προσαχθεί ως ύποπτος για συμμετοχή στους «ληστές με τα μαύρα», χωρίς να προκύψει κάτι σε βάρος του. Σύμφωνα με τις ίδιες αστυνομικές πληροφορίες οι συλληφθέντες δεν είχαν στην κατοχή τους κινητά τηλέφωνα ή τηλεκάρτες.

 

Τα πολεμικά Καλάσνικοφ που έριξαν 99 σφαίρες στις 27 Οκτωβρίου 2009 στο Αστυνομικό Τμήμα της Αγίας Παρασκευής, κατά την οποία είχαν τραυματιστεί 6 αστυνομικοί με σοβαρότερα την 23χρονη δόκιμη ειδική φρουρό Σοφία Ψυχογιού, αναζητούν τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.
 
 Την συγκεκριμένη επίθεση είχε αναλάβει η «αμφισβητούμενη» τρομοκρατική ονομασία ΟΠΛΑ, μία μόλις μέρα μετά την επικήρυξη των 600.000 ευρώ για τους Συμεών Σεϊσίδη, τον αδερφό του Μάριο και τον Γρηγόρη Τσιρώνη, και τα στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου να εκφράζουν υπόνοιες πως πίσω από την δολοφονική επίθεση κρύβονταν οι επικηρυγμένοι «ληστές με τα μαύρα», χωρίς να μπορούν να το στοιχειοθετήσουν.
 
Σύμφωνα με τις ίδιες αστυνομικές υποψίες οι «επικηρυγμένοι» είχαν συμμετοχή στη δράση του Επαναστατικού Αγώνα αλλά αποχώρησαν και ακολούθησαν τον δικό τους δρόμο, πιθανότατα και ως «Σέχτα Επαναστατών».

Επικηρυγμένοι για 600.000 ευρώ
 

Οι αστυνομικοί δεν εντόπισαν πουθενά τη λεία των δραστών (30.000 ευρώ) και έτσι πιστεύουν πως τόσο ο Συμεών Σεϊσίδης όσο και ο συνεργός του είχαν απλά ρόλο τσιλιαδόρου.
Η αγριότητα των ληστών κάνει τους αστυνομικούς να πιστεύουν ότι επρόκειτο για μια ακόμη ενέργεια των διαβόητων “ληστών με τα μαύρα”.


(Ο καταζητούμενος Γρηγόρης Τσιρώνης)

Έτσι ερευνούν το ενδεχόμενο οι ληστές που μπήκαν στο χώρο του καταστήματος να ήταν τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας δηλαδή ο Μάριος Σεϊσίδης και ο Γρηγόρης Τσιρώνης οι οποίοι είχαν επικηρυχθεί για 600.000 χιλιάδες ευρώ.

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά Σεϊσίδη

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε ο Εισαγγελέας σε βάρος του Συμεών Σεϊσίδη, ενώ πλημμεληματικές κατηγορίες απήγγειλε στον 34χρονο, δεύτερο συλληφθέντα.

Ο Σεϊσίδης, που νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο λόγω τραυματισμού του σε ανταλλαγή πυροβολισμών με τους αστυνομικούς χθες το βράδυ, κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράνομη οπλοφορία. Με εντολή του Εισαγγελέα ο Σεϊσίδης θα νοσηλεύεται φρουρούμενος.

Ο 34χρονος διώκεται για παράνομη οπλοφορία και αντίσταση κατά της Αρχής και παραπέμπεται στον 2ο τακτικό ανακριτή, αν και πρόκειται για πλημμελήματα, λόγω των κατηγοριών που απαγγέλθηκαν στον Σεϊσίδη.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε