Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Συνελήφθη ο κρατούμενος που απέδρασε με τα.. σκουπίδια από τον Κορυδαλλό

Συνελήφθη τα ξημερώματα ο κρατούμενος που απέδρασε από τον Κορυδαλλό. Πειθαρχική προκαταρκιτή εξέταση διέταξε το Υπ. Δικαιοσύνης. Καρέ-καρέ η “κινηματογραφική” έξοδος από τον Κορυδαλλό. 

Συνελήφθη τα ξημερώματα σήμερα, ο 31 χρόνων ισοβίτης, μεξικανικής καταγωγής ο οποίος απέδρασε τη Δευτέρα από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης διέταξε προκαταρτική εξέταση για την απόδραση του 31χρονου χθες το πρωί απο τις φυλακές Κορυδαλλού, μέσα σε απορριμματοφόρο. Ηδη, με εντολή του υπουργού, ο ένας σωφρονιστικός υπάλληλος, υπέθυνος για τη φύλαξη των κρατουμένων που εργάζονταν στην αποκομιδή των απορριμμάτων, τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Πως έγινε η απόδραση κάτω απο τη μύτη των σωφρονιστικών υπαλλήλων

Λίγο μετά τις 10 το πρωί της Δευτέρας ένα απορριμματοφόρο μπήκε στην Ψυχιατρική πτέρυγα. Δύο κρατούμενοι- εκ των οποίων ο ένας ήταν ο 31χρονος-  με συνοδεία ενός φύλακα άρχισαν να μαζεύουν τα σκουπίδια. Ο κρατούμενος κατάφερε να μπει μέσα στον κάδο των σκουπιδών χωρίς να τον καταλάβει κανείς.

Μετά την αποκομιδή, το μεγάλο όχημα κατευθύνθηκε προς την πύλη όπου έπρεπε να ελεγχθεί σχολαστικά από τους φύλακες. Στην ενδιάμεση πόρτα πριν την έξοδο, κανείς δεν είδε τον δραπέτη που κρυβόταν μέσα στα σκουπίδια.

Ένας από τους εξωτερικούς φρουρούς, κι ενώ το απορριμματοφόρο είχε απομακρυνθεί, είδε δύο σακούλες να πετάγονται κι έναν άνδρα να πηδά στο έδαφος και να τρέπεται σε φυγή.

Αρχικά όλοι φοβήθηκαν πως κάποιος πέταξε μια βόμβα. Τελικά αποδείχθηκε πως πρόκειται για απόδραση. 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε