Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΤΖΟΚΕΡ ΚΛΗΡΩΣΗ Συννεφιά 16 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Συνεργάτες Παπακωνσταντίνου στους εισαγγελείς: Δεν ξέρουμε τίποτα για την λίστα

Συνεργάτες Παπακωνσταντίνου στους εισαγγελείς: Δεν ξέρουμε τίποτα για την λίστα
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 07.01.2013 | 19:36

Τη διαδρομή της λίστας Λαγκάρντ μετά την παραλαβή της από τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, εξακολουθούν να ερευνούν οι οικονομικοί εισαγγελείς που σήμερα εξέτασαν άλλους δύο μάρτυρες από το υπουργικό του γραφείο, ώστε να εξακριβωθεί τι ακριβώς έγινε με το ηλεκτρονικό αρχείο με τους καταθέτες στην ελβετική HSBC.

Πληροφορίες από δικαστικούς κύκλους αναφέρουν πως έως τώρα κανένας μάρτυρας από όσους έχουν εξεταστεί από τους εισαγγελείς δεν έχει καταθέσει ότι παρέλαβε, μετέγραψε ή κλήθηκε να μεταβάλει το επίμαχο υλικό από τον πρώην υπουργό.

Έτσι η εισαγγελική έρευνα για το τι συνέβη με το πρωτότυπο cd συνεχίζεται με την κλήση σε κατάθεση και άλλων μαρτύρων από το στενό περιβάλλον του πρώην υπουργού προκειμένου να εντοπίσουν το πρόσωπο ή τα πρόσωπα που ανέλαβαν τη φύλαξη ή μετεγγραφή της πρωτότυπης λίστας Λαγκάρντ.

Η δικογραφία που σχηματίζεται για το σκέλος αυτό της υπόθεσης έχει δεδομένη την ακριβή ημερομηνία δημιουργίας του USB memory stick που τους διαβιβάστηκε, μέσω του πρωθυπουργικού γραφείου, από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγ. Βενιζέλο, αλλά εξετάζεται από την αρμόδια υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αν το επίμαχο stick είναι η πρώτη αντιγραφή από το cd της λίστας Λαγκάρντ ή αν πρόκειται για αντιγραφή του ήδη αντιγραμμένου αρχείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ποινικές ευθύνες για Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλο αναζητεί το αίτημα για προανακριτική επιτροπή που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για την λίστα Λαγκάρντ


    Διαδώστε αυτό το άρθρο