Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Συνεργός Ρούπα: Θα ζωστώ με χειροβομβίδες και θα πάρω 10 μπάτσους μαζί μου!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Έτοιμος να τιναχτεί στον αέρα μαζί με τους Αστυνομικούς που τον συνέλαβαν ήταν ο 37χρονος ληστής, ο οποίος άθελα του και λόγω των επαφών που είχε με την 25χρονη συνεργό της Πόλας Ρούπα “οδήγησε” τις Αρχές στην σύλληψη της καταζητούμενης.

Μάλιστα ο ίδιος είχε εκμυστηρευτεί σε φίλο του: “…θα ζωστώ με τις χειροβομβίδες και θα πάρω 10 “μπάτσους” μαζί μου στην περίπτωση που προσπαθήσουν να με συλλάβουν”.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας είχαν εντοπίσει τον 37χρονο από τον Ιούνιο του 2016, έπειτα από ληστεία σε Σούπερ Μάρκετ στα Δυτικά προάστια, όπου και είχαν συλληφθεί δυο συνεργοί του.
Τότε οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει το DNA του 37χρονου και αμέσως είχαν ταυτοποιήσει τα στοιχεία του, καθώς ο ίδιος ήταν δραπέτης και βέβαια σεσημασμένος.
Μάλιστα λίγους μήνες μετά είχε τεθεί σε παρακολούθηση, ενώ παράλληλα παρακολουθούνταν και το κινητό του τηλέφωνο, το οποίο όμως ο ίδιος το έκλεινε μια ώρα πριν πάει σπίτι του, η στις δυο ερωμένες που είχε σε Παγκράτι και Βούλα.
Μάλιστα οι αστυνομικοί που τον παρακολουθούσαν κατάλαβαν πόσο επικίνδυνος ήταν, καθώς σε καφετέρια στην Ν. Σμύρνη και ενώ οι αστυνομικοί έπιναν τον καφέ τους δήθεν “αμέριμνοι”, δίπλα στο τραπέζι που κάθονταν με φίλο του ο κακοποιός, τον άκουσαν με τα ίδια τους τα αυτιά να λέει ότι σε περίπτωση σύλληψης του θα πάρει μαζί του πολλούς “μπάτσους”, καθώς έχει πάντα μαζί του χειροβομβίδες έτοιμες προς χρήση.

Άλλωστε κατά την διάρκεια της σύλληψης του, μερικές ώρες μετά την σύλληψη της Ρούπα ο 37χρονος προσπάθησε να βγάλει από ένα μικρό τσαντάκι, μια από τις δυο χειροβομβίδες που είχε μαζί του χωρίς όμως να τα καταφέρει, καθώς οι αστυνομικοί γνωρίζοντας το τι θα επακολουθούσε σε αυτή την περίπτωση, κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν γρήγορα.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο συγκεκριμένος άνθρωπος φέρεται να είχε επαφές με την 25χρονη συνεργό της Π. Ρούπα, και δεν αποκλείεται να τους προμήθευσε με όπλα αλλά και αυτοκίνητα, ίσως το ένα από αυτά που βρέθηκαν στην γιάφκα του Αλίμου.

Μέσω λοιπόν της παρακολούθησης του 37χρονου, η Ασφάλεια έφθασε και στο κρησφύγετο της Ρούπα, ενημερώνοντας παράλληλα την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.
 

Υπόγειες διαδρομές
 

Μια ημέρα έπειτα από την σύλληψη του 37χρονου, συνελήφθη στα Καλύβια και ο 55χρονος συνεργός του, με τον οποίο είχαν διαπράξει την ληστεία σε κατάστημα ηλεκτρονικών στην Πεύκη και στην συνέχεια κατά την διάρκεια καταδίωξης τους από Αστυνομικούς, είχαν πυροβολήσει εναντίον τους και στην κυριολεξία από θαύμα δεν υπήρξε θάνατος, καθώς μια από τις σφαίρες σταμάτησε στο κράνος αστυνομικού.
Ο 55χρονος είναι παλιός γνώριμος των Αρχών, καθώς την δεκαετία του ’80 είχε σκοτώσει αστυνομικό της Άμεσης Δράσης στην Ν. Σμύρνη ενώ την δεκαετία του 90, είχε συστήσει σπείρα μαζί με το -τότε- “δεξί χέρι” του νούμερο ένα Έλληνα καταζητούμενου, Βασίλη Παλαιοκώστα.
Και εκείνη την εποχή ο 55χρονος στα Τρίκαλα είχε πυροβολήσει και τραυματίσει σοβαρά αστυνομικό έπειτα απο ληστεία που είχε διαπράξει σε κατάστημα της περιοχής, ενώ το 2004 στην Λ. Βουλιαγμένης είχε εκτελέσει έναν Αλβανό, με τον οποίο είχε διαφορές από προστασία νυχτερινών κέντρων.
Φαίνεται πως ο συγκεκριμένος άνθρωπος έφερε σε επαφή τον 37χρονο συνεργό του με τον Βασίλη Παλαιοκώστα και στην συνέχεια είχε προμηθεύσει τον νούμερο ένα καταζητούμενο με οπλισμό και αυτοκίνητα για την απαγωγή του γνωστού Βιομηχάνου Μυλωνά, στην Θεσσαλονίκη.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε